Έκανε Πρωτοχρονιά με υγιεινό… περίπατο στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός!

Ένας Ολυμπιακός θαύμα και ένας Παναθηναϊκός τραγωδία! Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν εντυπωσιακοί στο ΟΑΚΑ και έκαναν… πάρτι κόντρα στους “πράσινους” επικρατώντας με το εμφατικό 71-95, δείχνοντας πως στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι απλά… κυρίαρχος με το σερί να μεγαλώνει στο 9-0.

Ήταν χαρακτηριστικό πως πέντε παίκτες των

Πειραιωτών ήταν διψήφιοι. Ο Φαλ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 17 πόντους, ενώ 13 είχε ο Παπανικολάου, 11 οι Μπολομπόι και 16 ο Κάνααν και 10 ο Γουόκαπ. Από το “ναυάγιο” του Τριφυλλιού διασώθηκαν οι Μπέικον με 30π. και Ουίλιαμς με 12π.

Το ματς

Με τους Ουόλτερς, Μπέικον, Γ. Καλαϊτζάκης, Ουίλιαμς και Γκουτάιτις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (5-5) στο 3’. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν τρόπους για να σκοράρουν μέσα από τη ρακέτα.

Ήταν ενδεικτικό πως στο 7’ ήταν στον πόντο (14-13), με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Φαλ έκανε τεράστια ζημιά στο ζωγραφιστό, μιας και είχε φτάσει στους 11 πόντους (18-21) στο 9’, καθώς δεν είχε αντίπαλο.

Όμως ο Λι με 2/3 βολές μείωσε προσωρινά το σκορ, αλλά ο Σλούκας με λέι απ ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με τη διαφορά να είναι στο -6 (20-26).

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και στο 12’ ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +9 (22-31), με το Τριφύλλι να είναι αρκετά νευρικό, μιας και έκανε πολλά λάθη τόσο στις αμυντικές τοποθετήσεις, αλλά και στη δημιουργία.

Ήταν ενδεικτικό πως ο Ολυμπιακός έκανε… πάρτι, τρέχοντας ένα επιμέρους 2-15, με τον Παναθηναϊκό να χάνει από πολύ νωρίς τη συγκέντρωση του, καθώς επηρεάστηκαν από τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους νταμπλούχους Ελλάδος να ανεβάσουν τη διαφορά ακόμα και στο +19 (22-41), καθώς το Τριφύλλι ήταν ανύπαρκτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιβάλει ολοκληρωτικά το ρυθμό τους και μόνο με… θαύμα θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να το διεκδικήσουν, καθώς είχαν χάσει όλες τις μάχες, ενώ ήταν και απελπιστικά άστοχοι με μόλις 50% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα.

Πλην του Μπέκον (14π), κανένας άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού δεν έδινε καμία βοήθεια και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται εύκολα μα 37-53, βάζοντας από πολύ νωρίς τις βάσεις για ένα μεγάλο διπλό.

Οι «πράσινοι», με την έναρξη της 3ης περιόδου, προσπάθησαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά (41-55) στο 22’, αλλά ο τρόπος που έπαιζαν οι δύο ομάδες ήταν χαώδης. Ο Φαλ ήταν πραγματικό… θηρίο στη ρακέτα του Τριφυλλιού, όντας «ανίκητος».

Το μόνο που έκαναν οι παίκτες του Ράντονιτς ήταν να ψάχνουν το τρίποντο ως μια… απέλπιδα προσπάθεια, αλλά ούτε και εκεί μπορούσε να «χτυπήσει» με το +17 (45-62) να αποτυπώνει την εικόνα του ματς.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός, χωρίς να κάνει κάτι το εξεζητημένο, έδειξε πως παιζόταν το σύγχρονο μπάσκετ και ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 23 (48-70) στο 28′, με τον Κάνναν να φτάνει και αυτός σε διψήφιο αριθμό πόντων (11π) και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους “ερυθρόλευκους” να κάνουν… πάρτι με 50-73.)

Ο Παναθηναϊκός είχε… παρατήσει το παιχνίδι έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμα και στο +31 (50-81) στο 33′, με τους “πράσινους” να πετούν λευκή πετσέτα. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να ρίξουν τη διαφορά, ώστε να μετριάσουν την… τραγωδία που βίωσαν εντός του παρκέ.

Το Τριφύλλι είχε παραδοθεί ανεύ όρων στις άγριες ορέξεις των παικτών του Μπαρτζώκα και απλά κατάφερε στο 36′ να μειώσει λίγο τη διαφορά (62-83), μιας και έβρισκε το στόχο από τα 6.75, με τον Μπέικον να είναι ο μόνος που είχε σφυγμό, αλλά δεν είχε βοήθεια από κανέναν.

Με προσωπικούς του πόντους μείωσε στους 16 (67-83), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με ένα 8-0 και έφτασαν ξανά στο +20 (67-91) στο 38′, με πρωταγωνιστή τον Κάνααν και έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε από το ΟΑΚΑ με ένα άνετο διπλό, επικρατώντας με 71-95.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 37-53, 50-73, 71-95

The post Έκανε Πρωτοχρονιά με υγιεινό… περίπατο στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός! appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα