Πέθανε η εμβληματική τραγουδίστρια με τη φυσαρμόνικα, Γιώτα Γιάννα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 χρονών η τραγουδίστρια Παναγιώτα Γιαννέλου, που έγινε γνωστή για τη χαρακτηριστική της φυσαρμονικά , γνωστή σε όλους μας  και ως Γιώτα Γιάννα.

Η Γιώτα Γιάννα έζησε όλα τα χρόνια της ζωής στου Αμπελόκηπους, τη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, χωρίς ποτέ να σκεφτεί να φύγει από εκεί γιατί της θύμιζε όπως έλεγε παλιά και κάπως πιο ρομαντικά λόγια.

Η καλλιτεχνική της πορεία ξεκίνησε δίπλα στη Σοφία Βέμπο, με την οποία ξεκίνησε να παίζει την χαρακτηριστική φυσαρμόνικα και είχε αποτέλεσμα να εκτιμηθεί

το ταλέντο της και να την πάρουν. Για πάρα πολλά χρόνια, περίπου μέχρι τα ογδόντα της, δεν είχε κυκλοφορήσει δίσκο, αλλά ήταν πολύ γνωστή, κυρίως στο Αθηναϊκό κοινό, από τις εμφανίσεις της στα μουσικά μαγαζιά της Πλάκας και σε νυχτερινά κέντρα της Εθνικής οδού. Είχε συνεργαστεί με πάρα πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, από τον Τσιτσάνη και τον Καλδάρα μέχρι τη Μαρινέλα και τον Πουλόπουλο. Με τη Γιώτα Λύδια, την Καίτη Γκρέυ, τον Μανώλη Αγγελόπουλο και τη Ρίτα Σακελλαρίου. Το 2012 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για την ίδια, καθώς κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Τα μάτια της Γιάννας».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης την έχει χαρακτηρίσει «Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν».Ο τεράστιος Μάνος Χατζιδάκις, που την είχε δει στα Χρυσά Κλειδιά και αργότερα τον έβλεπε με την «κομπανία» του σε ένα ταβερνάκι στο Παγκράτι, την είχε αποκαλέσει «πασιονάρια της λαϊκής πίστας».

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής της στο facebook, η τραγουδίστρια Πέννυ Ξενάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Γιώτα Γιάννα,pethane, giota gianna