Οικονομόπουλος, Καπερνάρος, Κωνσταντόπουλος για την έφεση της αθωωτικής απόφασης Βαξεβάνη

Για αοριστολογία στην άσκηση έφεσης και παραθεσμικούς μηχανισμούς που δρουν θέλοντας να πλήξουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνουν λόγο οι δικηγόροι Χάρης Οικονομόπουλος, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή την απόφαση της εισαγγελίας να ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρεται σε μια πέρα και πάνω από κάθε λογική απόφαση: «Έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό ότι ένας βασικός λόγος που φτάσαμε ως εδώ, λαός

και χώρα, είναι ότι σπανίζει η κοινή λογική. Η έφεση που άσκησε στις 6 Νοεμβρίου 2012 αυτεπάγγελτα η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της αθωωτικής απόφασης του Κώστα Βαξεβάνη είναι πέρα και πάνω από κάθε λογική. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για το γρήγορο προσδιορισμό της συζήτησης της έφεσης ώστε να μην υπάρχει καν η υπόνοια ότι ένας ερευνητής-δημοσιογράφος, σήμερα, μπορεί να επιχειρηθεί να τεθεί σε οποιασδήποτε μορφής ομηρία. Να τελειώνουμε.»

Για παραθεσμικούς μηχανισμούς οι οποίοι θέλουν να ακυρώσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει λόγο ο κ. Κωνσταντόπουλος: «Η δίωξη από την εισαγγελία του Κώστα Βαξεβάνη και η άσκηση έφεσης στην αθωωτική του απόφαση, δεν είναι μόνο για γέλια και για κλάματα. Δείχνουν θεσμική σπασμωδικότητα και παράκρουση που είναι προκλητικές για μια κοινωνία σε ώρα δοκιμασίας. Η αθωωτική απόφαση δείχνει ότι υπάρχουν Δικαστές που τηρούν τη Συνταγματική νομιμότητα και την κοινωνική ευαισθησία και τη Δημοκρατία. Η δίωξη και η έφεση αποκαλύπτουν ότι δυστυχώς υπάρχουν και παραθεσμικοί μηχανισμοί που ενοχλούνται και θέλουν να ακυρώσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την ελεύθερη δημοσιογραφία».

Ο κ. Καπερνάρος με δήλωσή του επισημαίνει την αοριστολογία της έφεσης, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στη λίστα Λαγκάρντ η οποία παρόλο που είναι στα χέρια της εισαγγελίας, δεν έχει σταλεί στην ελληνική βουλή:
«Με την έφεση αυτή, η οποία αοριστολογεί και η οποία ουδόλως πληροί τις δικονομικές προϋποθέσεις, διότι η έφεση του Εισαγγελέα πρέπει να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πραγματικά γεγονότα και να είναι ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένη στη σχετική έκθεση, όπως ορίζεται στο άρθρο 486 παρ. 3 Κ.Π.Δ., συνδυάζεται το γεγονός, ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κρατάει στα συρτάρια της την πολυθρύλητη λίστα «Λαγκάρντ», ήδη, από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε της την διαβίβασαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, αρνούμενη για δικούς της λόγους να τη στείλει στη Βουλή των Ελλήνων. Δυστυχώς, ναι! Σε αυτό το «Κράτος – Δικαίου» ζούμε…».



Keywords
Τυχαία Θέματα