Οι ξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου που αφαιρέθηκαν από τη λίστα

Πολιτικό σεισμό έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην περιβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι οποίες δρομολογήθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση από το HOT DOC πριν από δύο μήνες της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται έκθετος μέχρι στιγμής, καθώς φέρεται να αφαίρεσε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ, τέσσερα ονόματα. Πρόκειται για τις εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου

και κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Μαρία και Ελένη, καθώς επίσης και τους συζύγους τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίζονται να σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος περιείχε 1,2 εκατ. δολάρια. Οι λογαριασμοί είχαν ανοιχτεί το 1997 στην HSBC. Ο ένας εκ των δύο λογαριασμών περιέχει το ποσό των 1.226.000 δολαρίων ενώ ο άλλος είναι ανενεργός και δεν αναφέρεται ποσό.

Το αν ο κ. Παπακωνσταντίνου λειτούργησε από μόνος του δίχως να γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες είναι κάτι που πρέπει να απαντήσει ο ίδιος. Η ουσία της υπόθεσης πάντως είναι μία: Κανείς δε φρόντισε να αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ όπως έγινε σε άλλες χώρες. Με τις ευθύνες να βαραίνουν τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα