Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν από τον Στουρνάρα ενισχύσεις

Ενισχύσεις ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαλ. Μπρης και Παν. Αθανασίου, οι οποίοι εποπτεύουν μια σειρά από έρευνες για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εισαγγελικές έρευνες καρκινοβατούν εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού με αποτέλεσμα τα δημόσια ταμεία να στερούνται σημαντικά έσοδα. Σε έγγραφο που απέστειλαν προς τον κ. Στουρνάρα

τονίζεται μεταξύ άλλων, η ανάγκη για παροχή εξειδικευμένου προσωπικού που θα συμβάλει στη διενέργεια των ελέγχων σε κρίσιμους τομείς της οικονομικής εγκληματικότητας, προκειμένου να ερευνηθούν υποθέσεις για παραβάσεις δισεκατομμυρίων. Στις άμεσες προτεραιότητες των δύο οικονομικών εισαγγελέων είναι η δίωξη της φοροδιαφυγής που προσλαμβάνει διαστάσεις εκτεταμένης και βαθιάς διαφθοράς.

Συγκεκριμένα οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν από τον υπουργό των Οικονομικών να παράσχει στο ΣΔΟΕ 260 εξειδικευμένους επιστήμονες που μπορούν να ανταποκριθούν στους ελέγχους –περιγράφονται μία προς μία οι ειδικότητες και τα προσόντα- για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του και να καταστεί δυνατόν να προχωρήσουν έρευνες σε βασικούς τομείς οικονομικής εγκληματικότητας.

Μένει μόνο το υπουργείο Οικονομικών να ανταποκριθεί στο αίτημα των εισαγγελέων διαφορετικά, οι οσμές συγκάλυψης που αναδύονται θα είναι έντονες.

Πηγή left.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα