Νέα ένταση στη Θεσσαλονίκη: Φοιτητές έκαναν συγκέντρωση στο Ολύμπιον για τα «Αδέσποτα Κορμιά» -Τους απώθησαν τα ΜΑΤ (video)

Τεταμένη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ταινία «Αδέσποτα Κορμιά». Ειδικότερα, το ντοκιμαντέρ εστιάζει στα δικαιώματα των γυναικών στην Ευρώπη, όμως η αφίσα του, μια ημίγυμνη εγκυμονούσα γυναίκα πάνω σε ένα σταυρό, προκάλεσε την αντίδραση του συντηρητικού και ακροδεξιού χώρου.

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συναθροίσεων για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» – Φόβοι για επιθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι για τις 7 το απόγευμα έχει αναρτηθεί διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Κινηματογράφο «Ολύμπιον», με αφορμή την αφίσα του ντοκιμαντέρ. Η ταινία πρόκειται να προβληθεί απόψε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Έτσι δεκάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και φοιτητές στο απόηχο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από ακροδεξιά στοιχεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που νωρίτερα απομάκρυναν και αντιεξουσιαστές για τον ίδιο λόγο από το άγαλμα Βενιζέλου, αυτή τη φορά απώθησαν μέσω της οδού Μητροπόλεως τους φοιτητές προς τον Λευκό Πύργο.

Δείτε φωτογραφίες:

Αντιδράσεις από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και τη ΝΙΚΗ

Την έντονη αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του κόμματος ΝΙΚΗ, το οποίο εξελίσσεται σε… θρησκευτική αστυνομία, προκάλεσε η αφίσα του ντοκιμαντέρ.

Με επιστολή του προς τη γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος ζητά από την Ελίζ Ζαλαντό, να μην αναρτηθεί η αφίσα, διότι «είναι βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών της πόλης».
Keywords
Τυχαία Θέματα