«Μου έβγαλε γλώσσα και τη σκότωσα»: Ισόβια στον γυναικοκτόνο της Πολίχνης – Τι είπε ο γιος του στο δικαστήριο

[ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ] Ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 3 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 50χρονο γυναικοκτόνο ο οποίος μαχαίρωσε την 48χρονη σύζυγό του με 23 μαχαιριές, τον Νοέμβριο του 2021, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κατηγορούμενος το 2001 διαγνώστηκε με σχιζοφρενική διαταραχή. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δικάστηκε σαν να είναι παρών.

«Φοβόταν ότι θα χωρίσει με την μάνα μου.

Της είχα πει ότι αν ποτέ φύγεις εγώ θα σε βρω και αν δεν σε βρω θα κάνω κακό στους δικούς σου. Ήταν πολύ βίαιος άνθρωπος. Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε. Ό,τι κι αν ήταν, ήταν πατέρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε έτσι» ανέφερε στην κατάθεση του, μεταξύ άλλων, ο γιος του θύματος και του θύτη.

Τη σκότωσε επειδή “έβγαλε γλώσσα” – Τι είπε ο γιος του στο δικαστήριο

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο Δικαστήριο, ο γιος του ζευγαριού περιέγραψε τον πατέρα του ως «βίαιο άνθρωπο που ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία». «Είχαμε συνεχώς καβγάδες στο σπίτι» ανέφερε, ενώ μεταφέροντας στους δικαστές διάλογο που είχε με τον κατηγορούμενο, όταν τον ρώτησε «γιατί το έκανε», εκείνος φέρεται να του απάντησε ως εξής: «Επειδή μου έβγαλε γλώσσα. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε». Πρόσθεσε δε, ότι ο 50χρονος θεωρούσε «κτήμα» του την γυναίκα – μητέρα του μάρτυρα.

Ο γιος ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός όταν έφυγε από το σπίτι και πήγε στη δουλειά. Όταν ρώτησε τον πατέρα του γιατί τη σκότωσε, του απάντησε “επειδή μου έβγαλε γλώσσα”.

Το έγκλημα έγινε το μεσημέρι της 26ης Νοεμβρίου 2021.

Με κυνηγετικό μαχαίρι ο 50χρονος επιτέθηκε στη σύζυγό του και την έπληξε επανειλημμένα στο σώμα. Η γυναίκα έφερε και αμυντικά τραύματα στα χέρια ενώ πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Συνολικά 23 τραύματα μέτρησε η ιατροδικαστής στη σορό της παθούσας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε 23 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιακή χώρα και άκρα, ενώ φαίνεται πως πάλεψε για τη ζωή της, καθώς εντοπίστηκαν αμυντικά τραύματα στα χέρια της. Τη δολοφονία είχε αποκαλύψει ο 50χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία και ιστορικό νοσηλείας λόγω προβλημάτων ψυχιατρικής φύσης, όταν μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου παραδόθηκε. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του και εντόπισαν στην κρεβατοκάμαρα το θύμα νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος.

Τι είπε ο γυναικοκτόνος στους αστυνομικούς

Στη συνέχεια, ο σύζυγος αφού πλύθηκε από τα αίματα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους, και ανέφερε σε αστυνομικούς ότι λίγο νωρίτερα, ευρισκόμενος σε κατάσταση «αμόκ» σκότωσε τη σύζυγό του με μαχαίρι γιατί τον απατούσε και γιατί τον είχε κλείσει σε ψυχιατρείο.

Στους αστυνομικούς ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι έκανε λόγω της ψυχικής διαταραχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα