Κωστής Χατζιδάκης, “ο άνθρωπός του…”

Μετά την αποκάλυψη – με στοιχεία – από το Documento ότι επί δύο συναπτά έτη η ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούσε το φίλο και κολλητό Κωστή Χατζιδάκη, ο τελευταίος δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία».

Ποιος εμπλέκεται δεν αναρωτήθηκε ο Κωστής, τουλάχιστον δημοσίως. Προφανώς και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα

τί τρέχει στα “γύφτικα”. Αλλά προκειμένου για το φαίνεσθαι της… αρραγούς σχέσης του με τον Κυριάκο – που τόσο διαφημίζει ο πρωθυπουργός – κάνει την καρδιά του πέτρα προς χάριν της παρατάξεως.

Λέτε να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και εμφανίζεται σε απανωτές εξόδους με το “φίλο” πρωθυπουργό υπό το φως των προβολέων; Ή μήπως έχει λερωμένη τη φωλιά του και τον έπιασε ο Κυριάκος στα πράσα; Μήπως τον τσίμπησε ο μεγάλος αδελφός να παραβιάζει τους κανόνες της φαμίλιας; Μήπως συνελήφθη “κλέπτων οπώρας” και έφαγε τον απαγορευμένο καρπό όπως η Εύα των πρωτοπλάστων; Οπότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να ομνύει στο όνομα του Κυριάκου για να μη εκδιωχθεί από τον κυβερνητικό “παράδεισο”;

Αλλά τότε τα πράγματα είναι σαφή και συγκεκριμένα. Ο ένας κρατάει τον άλλο από τ’ αχαμνά, που λέει ο λόγος. Και δεν είναι δα και στα “μαχαίρια”, ούτε έχει σοβαρό πρόβλημα ο “γάμος” τους, όπως έγραφε η Καθημερινή. Η οποία παρεμπιπτώντως σχολίαζε ως σκηνοθετημένες τις κοινές εμφανίσεις του δίδυμου Μητσοτάκη – Χατζιδάκη. Και μάλιστα τις παρομοίαζε με τις κοινές εμφανίσεις του ζεύγους Τραμπ, προκειμένου να πείσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο γάμο τους!!!

Αλλά δε φαίνεται να σέρνεται ο Χατζιδάκης στα “πατώματα” από την αποκάλυψη ότι έγινε ξαφνικά ένας ξεφτίλας με τον κωδικό 5046c, όπως 15.000 άλλοι παρακολουθούμενοι για λόγους “εθνικού συμφέροντος”. Και μάλιστα αυτός, ένας πρωτοκλασάτος υπουργός να παρακολουθείται επί διετία από κατώτερους υπάλληλους τς ΕΥΠ, με τις ευλογίες μιας ανέλεγκτης εισαγγελέως!! Να καταγράφονται και να είναι σε κοινή θέα τρίτων οι ιδιαίτερες προσωπικές και οικογενειακές στιγμές του πριν παραλάβει το τελικό ραπόρτο, άμεσα ή έμμεσα, ο κατά νόμο πολιτικά υπεύθυνος της παρακολούθησης που δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό.

Η σχέση μεταξύ Μητσοτάκη – Χατζιδάκη κατά δήλωσή τους είναι “πολύχρονη και φιλική”. Σχέση χωρίς ερωτηματικά, αμφιβολίες και “γιατί;”

Σχέση που δεν παραπέμπει σε νοσηρές καταστάσεις ερωτικού πάθους, όπως περιγράφεται στο σπαρακτικό τραγούδι “Ο άνθρωπός μου” (1956) των Θεοφανίδη, Τραϊφόρου, Βασιλειάδη:

“Χρόνια και χρόνια με τυραννάει κι ούτε μια στάλα δεν με πονάει, γιατί;
Και ζω κοντά του μες τη μιζέρια χειμώνες τώρα και καλοκαίρια, γιατί;
Και με βαριέται και μ’ άλλες πάει, και μου τα παίρνει και με χτυπάει, γιατί;

Μα τον λατρεύω κι είναι το φως μου γιατί είναι βλέπεις ο άνθρωπός μου.

Δεν είναι γόης, δεν είναι ωραίος, και κολυμπάει μέσα στο χρέος, γιατί;
κι όλο τα πίνει, κι όλο τα σπάει, κι όλο σε μένα μετά ξεσπάει, γιατί;…”

ΥΓ: Ο πρωθυπουργός φρόντισε για απανωτές εμφανίσεις με το “στόχο 5046c”. Φανταστείτε τον Μητσοτάκη να τρέχει νυχθημερόν αγκαζέ με τους υπόλοιπους στόχους/μέλη της κυβέρνησης που παρακολουθούνται, γελοιοποιώντας εαυτόν και αλλήλους!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα