Χανιά | Λαϊκή Συσπείρωση εναντίον Κουκιανάκη για τις πηγές Πλατάνου – “Αδιαφορήσατε τέσσερα χρόνια”

Έντονη κριτική για τους χειρισμούς του δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, στην υπόθεση των πηγών Πλατάνου ασκούν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποκορώνου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν:

“κ. Δήμαρχε,

Από το 2018 υπάρχει έγγραφο ότι ο Δήμος έχει την ιδιοκτησία των πηγών Πλατάνου Αρμένων με την υπ’ αρ. πρωτ. 389/25-4-2018 Απόφαση Συντονίστριας Απ. Δ. Κρήτης

Το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Χανίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού

Σχεδιασμού σας έστειλε στις 26-4-2022 με αριθ. Πρωτ. 116825 με έγγραφο του περιγράφει τα καθήκοντα του δήμου για εκπόνηση ειδικών υδρογεωλογικών μελετών ώστε να καθοριστούν ζώνες προστασίας γύρο από τα σημεία υδροληψίας στις πηγές Αρμένων. Επίσης προβλέπει ότι μετά τον καθορισμό ζωνών προστασίας θα πρέπει οι υφιστάμενες δραστηριότητες να συμμορφωθούν με τις ζώνες προστασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από το 2018 και μέχρι σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια !!! μετά, κ. Δήμαρχε αδιαφορήσατε προκλητικά σε ένα θέμα που έχει σχέση με την ποιότητα του νερού ύδρευσης, άρα και της υγείας του Αποκορωνιώτικου λαού και δεν έχετε εκπονήσει τις ειδικές υδρογεωλογικές μελέτες αφήνοντας ανοικτό τον δρόμο, για ενέργειες μη προστασίας των πηγών και διατήρησης μιας κατάστασης αυθαιρεσιών, που υπάρχει μέχρι τώρα.

ΗΧανιά | Λαϊκή Συσπείρωση, σας καλεί να αναλάβετέ επιτέλους τις ευθύνες σας και να πράξετε τα αυτονόητα, εκτελώντας άμεσα τις ειδικές υδρογεωλογικές μελέτες.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας
Ζώης Σταύρος”

zarpanews.gr

The post Χανιά | Λαϊκή Συσπείρωση εναντίον Κουκιανάκη για τις πηγές Πλατάνου – “Αδιαφορήσατε τέσσερα χρόνια” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα