Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού

Προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Εντωμεταξύ από τις 10 π.μ., πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Ιερισσού έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης που είναι αποκλεισμένο από κλούβες της αστυνομίας.Μιλώντας στο www.koutipandoras.gr o κ. Βασίλης Καπερνάρος δικηγόρος των δύο κατοίκων της Ιερισσού τόνισε ότι «υπάρχει

μια οσμή διάχυτη και την έχει αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία ,είναι η οσμή του θανάτου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα»Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στο www.koutipandroras.gr δεν έχουν σκοπό να φύγουν από εκεί και με δάκρυα στα μάτια φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες και οργής για την κυβέρνηση.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση ειναι στο πόδι όλη η Ιερισσός.Στα μπλόκα επικρατεί οργή και θυμός.
Δείτε ακόμα Συνεχίζεται η τρομοκρατία στις Σκουριές

Εντωμεταξύ χθές πραγματοποιήθηκαν πορείες στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη πολίτών με σκοπό να συμπαρασταθούν στους κατοίκους της Ιερισσού για τον αγώνα τους κατά των μεταλλείων .Η συγκέντρωση στην Αθήνα ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και κατέληξε στην Βουλή ενώ στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από την Εγνατία και καταλήξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα