Συμφώνησαν για απολύσεις στο Δημόσιο

Το προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο τομέα θα μειωθεί κατά 180.000 έως το 2015, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, βασικό στοιχείο στην αναδιάρθρωση

του Δημοσίου θα αποτελέσει η «αξιολόγηση των δομών και των προσώπων», προσθέτοντας ότι οργανισμοί που θα αξιολογηθεί πως δεν έχουν «λόγο ύπαρξης» θα καταργηθούν, αλλά και προσωπικό που «δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσία», «θα τίθεται εκτός».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως, παρά τις απαιτήσεις της τρόικα, η Αθήνα δεν μπορεί να καταρτίσει μία λίστα επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους, τη στιγμή που οι υπόδικοι δεν έχουν κριθεί πρωτόδικα.Σχετικά με τους μη επίορκους υπαλλήλους ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως θα κριθούν βάσει της αξιολόγησης.«Δεν αποφασίζουμε να κόψουμε κεφάλια γενικώς και αορίστως» με βάση τις επιταγές άλλων, προσέθεσε ο κ. Κουβέλης.

Η μείωση του προσωπικού θα γίνει εμπροθέσμως, νομίμως και με αποτελεσματικό τρόπο, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε οτι πρέπει να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση και να μπουν νέα άτομα με προσόντα στο Δημόσιο.Παράλληλα μιλώντας για την μειωση προσωπικου ανέφερε οτι η μειωση θα γίνει μέσα από ένα μείγμα μέτρων, όπως συνταξιοδότηση, εθελουσία, επιβολή πειθαρχικής ποινής κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα