Κανείς δεν θάβει τον ναζί Έριχ Πρίμπκε

Δεν έχει τέλος η διαμάχη για τον χώρο ταφής του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην ναζιστή αξιωματικού που πέθανε στην Ιταλία σε ηλικία 100 ετών.

Η καθολική εκκλησία της Ιταλίας, αρνήθηκε, μετά από την κατακραυγή της κοινής γνώμης, να τελέσει επιμνημόσυνο δέηση, ενώ ακόμα και στη Hennigsdord, γενέτειρά του πόλη οι αρχές δεν τον δέχονται στο νεκροταφείο, αφού όπως είπαν με επίσημη επιστολή «εκεί μπορούν να ενταφιάζονται οι μόνιμοι κάτοικοι και όσοι διαθέτουν οικογενειακό τάφο».

Την άρνησή τους να ταφεί στο γερμανικό νεκροταφείο της πόλης Πομέτσια, εξέφρασαν και οι

αρχές της ιταλικής πόλης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, «Οι εγκληματίες ναζί είναι ένα μαύρο στίγμα στην ιστορία της χώρας μας, όσοι διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα πρέπει να κριθεί και να σβηστεί από την μνήμη. Η Πομέτσια δεν θα δεχθεί ποτέ έναν από αυτούς».

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» επικοινώνησε και γνωστοποίησε τις αντιδράσεις στον γιο του Έριχ Πρίμπκε στην Αργεντινή όπου ζει και η αντίδρασή του ήταν άκρως προκλητική.

«Που θα πρέπει να ενταφιαστεί ο πατέρας μου; Στο Ισραήλ» ήταν η απάντηση του Γιόργκε Πρίμπκε, που συνέχισε λέγοντας: «έτσι θα είναι ικανοποιημένοι».

«Η όλη συζήτηση που άνοιξε με τον θάνατο του πατέρα μου είναι άδικη. Αντί όλος ο κόσμος να δει το τι γίνεται στην Μέση Ανατολή, την Συρία το Ιράν αλλά και τα όσα συμβαίνουν με τους μετανάστες στην Λαμπεντούζα που πεθαίνουν στη Μεσόγειο, ασχολούνται με ένα πόλεμο που τελείωσε 60 χρόνια πριν», είπε ο Γιόργκε και συνέχισε:

«Ας σταματήσουν επιτέλους να ασχολούνται αυτοί που καταστρέφουν τον κόσμο ακόμα πριν και από την εποχή του Χριστού. Καλύτερα να μην μιλήσω άλλο, είμαι πολύ θυμωμένος» είπε και συμπλήρωσε πως είναι πολύ λυπημένος και πως ο πατέρας του είχε επικοινωνήσει μερικές μέρες πριν πεθάνει και ήταν υγιέστατος, ενώ η τελευταία του κουβέντα ήταν «τα ξαναλέμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα