Κακοκαιρία Daniel: «Το μαρούλι από 1 ευρώ κοστίζει 5 ευρώ» – Έρχονται τσουχτερές τιμές στις λαϊκές αγορές

Μόνο ευχάριστα δεν είναι τα νέα που μας έρχονται από τη λαϊκή αγορά της Λάρισας μετά την τρομερή καταστροφή που προξένησε η κακοκαιρία Daniel στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη οι τιμές σε πολύ βασικά προϊόντα έχουν διπλασιαστεί, ενώ σε άλλα έχουν ανέβει ακόμα περισσότερο, έως και 300%!

Μάλιστα οι παραγωγοί, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, τόνισαν αυτά τα ποσά διαμορφώνονται λόγω των σοβαρών ελλείψεων, με τους καταναλωτές όμως

να έχουν άλλη άποψη και να κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια.

Η δημοσιογράφος του σταθμού απ’ την πλευρά της έκανε και αυτή τη σύγκριση της αναφέροντας ότι η ντομάτα από 1,20 πήγε στα 3 ευρώ, ενώ το μαρούλι από 1 ανέβηκε στα 5 ευρώ!

Εκτός απ’ τα λαχανικά οι τιμές υψηλές είναι και στα ψαρικά, καθώς όπως τόνισε ένας ψαράς: «Τα καΐκια πάντα μπαίνουν αρκετά μίλια από την ακτή και δεν ρισκάρουν τα δίχτυα τους μέσα στις λάσπες», σημειώνοντας επίσης ότι οι ψαριές ήταν λιγότερες σε σχέση με άλλες φορές.

Ενώ ένας ακόμα έμπορας σχολιάζοντας την κακοκαιρία και τις τρομερές αυξήσεις ανέφερε: «Όταν υπάρχει ελλειμματική αγορά, ισχύει ο νόμος της αγοράς. Οι τιμές ανεβαίνουν αυτόματα».

Τώρα μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους πολίτες να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες ανατιμήσεις που έρχονται ή αν θα τους αφήσει ξανά, όπως πέρσι, χωρίς καμία προστασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα