Καταστράφηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο Λάρισας – Βόλου: Θα χρειαστεί βδομάδες να επανέλθει

Τεράστια φαίνεται πως είναι η καταστροφή που δέχθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο ύστερα απ’ το πέρας της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το larissanet.gr, οι ράγες που ενώνουν το δίκτυο Λάρισας-Βόλου έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, καθώς είτε έχουν σπάσει τελείως, είτε κρέμονται, είτε έχουν πάνω τους πράγματα απ’ τα γειτονικά χωριά που επλήγησαν απ’ την κακοκαιρία.

Όπως είναι λογικό αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει και τα δρομολόγια των τρένων, με αυτό του Αθήνα-Θεσσαλονίκη να συνεχίζει ναι μεν, αλλά να φαίνεται πως θα γίνεται μέχρι τον Δομοκό και μετά τη

Λάρισα θα παίρνουν τον κόσμο με λεωφορεία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πιο αναλυτικά όσα είπε: «Στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχουμε εκτεταμένες ζημιές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, στην επιδομή και σε γέφυρες. Αυτό σημαίνει ότι το δρομολόγιο ΑθήναΘεσσαλονίκη δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί πλήρως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τον Δομοκό, πιθανότατα, θα συνεχίσει να υφίσταται δρομολόγιο. Από τη Λάρισα και μετά μπορεί να γίνεται και χρήση λεωφορείων, αλλά παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν για καταστροφές και σε 30 ισόπεδους κόμβους»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταστράφηκε, Λάρισας-Βόλου –,katastrafike, larisas-volou –