Η Γάζα φλέγεται-Το Ισραήλ εισέβαλε με άρματα μάχης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου βιώνουν οι κάτοικοι της Γάζας. Η ισραηλινή αεροπορία, με τη συμμετοχή 100 μαχητικών αεροσκαφών, ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής ένα ανελέητο σφυροκόπημα ενώ ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, προανήγγειλε «επέκταση» των χερσαίων επιχειρήσεων.

Ο ίδιος, εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών, καλεί τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια.

Για «βίαιες συγκρούσεις» με τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο απόψε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που ελέγχει τον θύλακα αυτόν.

#Israel is now committing the most horrific genocide in history#Gaza is now under air, sea and ground bombardment
All the victims were Palestinian civilians, a large number of deaths
This is a major war crime committed by the Zionists#Gazabombing #GazaWar pic.twitter.com/CdQ1xzXTdY

— حمد (@hamd19511) October 27, 2023

Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν σε δύο τομείς, σύμφωνα πάντα με τη Χαμάς.

«Αντιμετωπίζουμε τις χερσαίες ισραηλινές εισβολές στο Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και το Μπουρέιτζ (κεντρική Γάζα). Σφοδρές συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη» ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, στην ανακοίνωσή τους.

Αργά το βράδυ, ο ουρανός πάνω από τη Γάζα ήταν πορτοκαλοκόκκινος, από τις εκρήξεις και τις φωτιές που ξέσπασαν από τα ισραηλινά πλήγματα, όπως δείχνουν οι εικόνες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα σφοδρά πλήγματα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα και έφτασαν σε πρωτοφανή σφοδρότητα, τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από τρεις εβδομάδες, όπως μεταδίδει η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση Kan.

Γκουτέρες: Η ιστορία θα μας κρίνει όλους

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ για την εισβολή στη Γάζα.

«Η ιστορία θα μας κρίνει όλους» τόνισε, σε δραματικούς τόνους, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, σε ανάρτησή του απόψε στην πλατφόρμα Χ.
«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και την παράδοση των άκρως απαραίτητων εφοδίων, στην κλίμακα που απαιτείται (σ.σ. στη Λωρίδα της Γάζας). Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους» κατέληξε στην ανάρτησή του ο Γκουτέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα