Η FIFA κάνει τα χατίρια της πετρομοναρχίας… στο Κατάρ: Αφαίρεσε το «Love» για την καμπάνια στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από τη φανέλα του Βελγίου

Το Μουντιάλ στο Κατάρ μπορεί να ξεκίνησε και να διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά υπό την σκιά των πολλών αντιδράσεων, αλλά όταν ολοκληρωθεί οι σχέσεις της FIFA με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών θα διαταραχθούν όσο ποτέ στο παρελθόν. Και θα διαταραχθούν επειδή στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία απαιτούν, πλέον, τα πάντα για να μην στενοχωρηθούν οι Άραβες. Συγκεκριμένα σε ακόμη ένα παράλογο βέτο προχώρησε η FIFA καθώς στην προσπάθεια

των ομάδων για κοινωνικά μηνύματα στις φανέλες τους στο Μουντιάλ του Κατάρ, ήρθε η σειρά του Βελγίου να αφαιρέσει από την εμφάνιση του, η λέξη «Love» , που παραπέμπει » στο πλαίσιο καμπάνιας στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

«Η λέξη “LOVE” πρέπει να εξαφανιστεί. Είναι λυπηρό, αλλά η FIFA δεν μας άφησε άλλη επιλογή. Το υπόλοιπο της εμφάνισής μας παραμένει αμετάβλητο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου.

Αντιδράσεις

Ως «επίδειξη ισχύος», «ξεκάθαρη απειλή» και «χαμηλό χτύπημα» εκ μέρους της FIFA, περιέγραψε ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB) Μπερντ Νόιεντορφ την απόφαση της διεθνούς Ομοσπονδίας να επιβάλει αγωνιστικές ποινές στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα φορέσουν το περιβραχιόνιο «One Love» (για τη στήριξη στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα) στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ.

Απογοήτευση

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Όλιβερ Μπίρχοφ μετέφερε από την πλευρά του την απογοήτευση των παικτών και ιδιαίτερα του αρχηγού της ομάδας, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, «χθες το βράδυ κοιμήθηκε θεωρώντας ότι θα φορούσε το περιβραχιόνιο» και ενημερώθηκε μόλις σήμερα. «Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη και με αυτόν τον τρόπο και δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε», πρόσθεσε.

Η εξέλιξη έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις στη Γερμανία. Ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Γιοχάνες Σέτσλ ζήτησε την αποχώρηση της γερμανικής εθνικής ομάδας από τη διοργάνωση «και μάλιστα σήμερα», ενώ ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Human Rights Watch Βάντζελ Μιχάλσκι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv, έκανε λόγο για «αιφνιδιαστική απόφαση» και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη «συνθηκολόγηση ενώπιον των ισχυρών της FIFA». Η εφημερίδα BILD δημοσιεύει σχόλιο με τον τίτλο «Ντρεπόμαστε για σας!» και τάσσεται υπέρ της εμφάνισης των παικτών με το περιβραχιόνιο, παρά τις απειλές για κυρώσεις.

«Ας δείξουν στον Νόιερ κίτρινη κάρτα! Ας τον διώξουν με κόκκινη! Ας μας αφαιρέσουν βαθμούς και ας μας στείλουν στο σπίτι από τους προκριματικούς! Ντρεπόμαστε για την Ομοσπονδία και για την εθνική ομάδα, παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμη ο πρώτος αγώνας. Είναι πολύ δειλοί για να φορέσουν ένα περιβραχιόνιο που γράφει “One Love”. Αδιανόητο!», γράφει η εφημερίδα, η οποία τις τελευταίες ώρες διεξάγει μέσω της ιστοσελίδας της δημοσκόπηση με τα ερωτήματα, αν η γερμανική ομάδα πρέπει να αψηφήσει τη FIFA και ο αρχηγός να φορέσει το περιβραχιόνιο, αν πρέπει να αποχωρήσει από τη διοργάνωση ή αν πρέπει να αγωνιστεί κανονικά, χωρίς το περιβραχιόνιο. Μέχρι τώρα οι δύο πρώτες επιλογές προηγούνται σημαντικά στις προτιμήσεις των χρηστών.

«Ζήτω η στενομυαλιά!»

Σε ανάλογο πνεύμα, το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το οποίο μεταδίδει τους αγώνες του Μουντιάλ, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του σχόλιο με τίτλο «Ζήτω η στενομυαλιά!», στο οποίο γίνεται λόγος για «χαμένη ευκαιρία για να σταθούμε απέναντι στον μηχανισμό εξουσίας της FIFA» και επισημαίνεται ότι οι επτά ευρωπαϊκές ομάδες θα μπορούσαν να είχαν αποφασίσει να φορέσουν όλοι οι παίκτες τους το περιβραχιόνιο. «Έντεκα Γερμανοί, έντεκα Ολλανδοί, έντεκα Δανοί κ.λπ… Τότε θα έπρεπε να απαγορευτεί για όλους, δεν θα μπορούσαν πλέον να παίξουν και θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους. Οι διαμαρτυρίες πρέπει κάποιον να πλήξουν, διαφορετικά δεν είναι διαμαρτυρίες», επισημαίνεται από το ZDF.

Keywords
Τυχαία Θέματα