Έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου πλέον ο ισραηλινός στρατός έχει λάβει θέσεις μάχης, αναμένοντας την εντολή για να ξεκινήσει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Το τελεσίγραφο για την εκκένωση της βόρειας Γάζας εξέπνευσε το Σάββατο και μία ώρα μετά το μεσημέρι έληξε η δεύτερη παράταση που δόθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις για απομάκρυνση αμάχων από τη

βόρεια Γάζα.

Η Χαμάς με νέο βίντεο δηλώνει ότι αναμένει την ώρα μηδέν με το μήνυμα «αυτό θα γίνει εάν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση».

Μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν νέα επίθεση από το νότιο Λίβανο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν άλλοι τρεις. Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε τα σύνορα με Λίβανο.

Τι απαντά ο ισραηλινός στρατός για το θάνατο δημοσιογράφου του Reuters

Θλίψη προκαλεί από προχθές και ο θάνατος του δημοσιογράφου, Ισάμ Αμπντάλα, στο νότιο Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε η Χεζμπολάχ εκτόξευσε αντιαρματικούς πυραύλους, που έπληξαν τον φράχτη των ισραηλινών συνόρων, εκείνη την ώρα, πως οι στρατιώτες του υποψιάστηκαν μια «διείσδυση» στο ισραηλινό έδαφος και απάντησαν με πυρά αρμάτων και πυροβολικού για να την αποτρέψουν.

Αντίποινα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ για τον θάνατο Λιβανέζου δημοσιογράφου

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε, την Κυριακή (15/10), ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς ένα ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο στη Στούλα, στο βόρειο Ισραήλ, ως απάντηση στη δολοφονία του Λιβανέζου δημοσιογράφου, Ισάμ Αμπντάλα, και άλλων αμάχων.

Ο Ισάμ Αμπντάλα σκοτώθηκε και άλλοι έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν – μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera – σε βομβαρδισμό, την Παρασκευή (13/10), από τις ισραηλινές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα