Ελεγκτές του ΓΛΚ θα αναλάβουν να ελέγξουν τον ΕΟΤ

Τη συγκρότηση ελεγκτικής ομάδας από δημοσιονομικούς ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που θα αναλάβει το έργο του ελέγχου του ΕΟΤ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Αφορμή στάθηκε η απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού μέσω πλαστής επιταγής, καθώς επίσης και τα ερωτήματα για διαφάνεια που ήρθαν στην επιφάνεια.

Στο μεταξύ την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη εναντίον του προέδρου των εργαζομένων του ΕΟΤ Κων/νου

Ράντου προανήγγειλε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Νίκος Καραχάλιος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 ο κ. Καραχάλιος σημείωσε ότι «να περιμένει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την αγωγή μου ο κ. Ράντος». Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Ράντου τον οποίο χαρακτήρισε ως τουρίστα. «Όντως έλειπα στο εξωτερικό γιατί στις προτεραιότητές μας ήταν να είμαστε εκεί για να κλείσουμε τα πακέτα με τους tour operator».

Ο κ. Καραχάλιος προανήγγειλε και την αποκάλυψη στον εισαγγελέα στοιχείων για κυκλώματα που, όπως είπε, δρουν στον ΕΟΤ. «Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί ο σύμβουλος ήταν δική μου επιλογή», τόνισε ο κ. Καραχάλιος για τον πρώην σύμβουλό του και πρόσθεσε ότι «το πλούσιο βιογραφικό του δικαιολογούσε την πρόσληψή του. Ήταν επιλογή Καραχάλιου αλλά ήταν ειδικής χρήσεως, τον χρησιμοποιούσαμε από κοινού με το Υπουργείο». Παραδέχτηκε όμως ότι «αν είχε πάνω του καρνέ επιταγών ή στο γραφείο του που δεν ήταν συμπληρωμένες (οι επιταγές) από το λογιστήριο, είναι παράτυπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα