Τσίπρας: Αργεντινή και Ελλάδα έγιναν πειραματόζωα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Αργεντινής Αρμάνδο Μπουντού είχε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γερουσίας, συζητήθηκε το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα, ενώ αναφορά έγινε στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων που, παραμένουν ακόμα αναξιοποίητες.
«Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι κρατάμε εμπειρίες-θετικές

και αρνητικές- δυο χωρών που έγιναν πειραματόζωα- πολύ πριν γίνει η χώρα μας- μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Που, όμως, κατάφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Τέλος, κρατάμε, τις πολύ σημαντικές και αναξιοποίητες, μέχρι τώρα, δυνατότητες διακρατικών συμφωνιών και συνεργασιών της χώρας μας με αυτές τις δύο ισχυρές οικονομίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δυνατότητες θα αξιοποιηθούν στο μέλλον και ας ελπίσουμε πως το ταξίδι μας θα είναι μια καλή αφορμή ώστε αυτό να γίνει πράξη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συνάντηση με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Αργεντινής (CTA). «Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία που σήμερα, όμως, βρίσκεται σε κίνδυνο, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλον τον κόσμο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσφέροντας στην ηγεσία της CTA μια γκραβούρα της Ακρόπολης, «λίκνο» -όπως σημείωσε- «του πολιτισμού που, υπό μία έννοια, συμβολίζει τη διαρκή μάχη της ανθρωπότητας για πρόοδο και προκοπή» .
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Νοτίου Αμερικής Ταράσιο, ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα