Διετής στέρηση κάθε δημοσίου αξιώματος για τον Μπερλουσκόνι

Απαγόρευση κάθε δημόσιου αξιώματος για δυο χρόνια αποφάσισε το Δικαστήριο του Μιλάνου για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή.

Η απόφαση δεν θα έχει άμεση εφαρμογή, καθώς ο Μπερλουσκόνι είναι ακόμα γερουσιαστής και η αποπομπή του θα εξαρτηθεί από ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί στην Άνω Βουλή τον επόμενο μήνα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το

αίτημα του εισαγγελέα για διετή απαγόρευση, ενώ οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι είχαν ζητήσει ένα χρόνο που είναι και η μικρότερη δυνατή ποινή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την 1η Αυγούστου την απόφαση του εφετείου του Μιλάνου, το οποίο είχε καταδικάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για μια υπόθεση φορολογικής απάτης στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset, ενώ από την ποινή αυτή έχουν ήδη παραγραφεί τα τρία έτη φυλάκισης.

Σε περίπτωση που η Γερουσία αποφασίσει την αποπομπή του Μπερλουσκόνι, τότε αυτός θα εκτίσει την ποινή του είτε σε κατ” οίκον περιορισμό είτε σε κοινωφελή εργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα