Διεθνείς αντιδράσεις με τη φωτογραφία του «πυγμάχου» Μακρόν – Μήνυμα προς τον Πούτιν οι φωτογραφίες του; (Eικόνες)

Αντιδράσεις στα διεθνή ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικού δικτύου πυροδότησε μια φωτογραφία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όπου χτυπάει έναν σάκο του μποξ. Οι συγκρίσεις με τον Ρόκι Μπαλμπόα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ προκάλεσε ερωτήματα ως προς το μήνυμα της φωτογραφίας και το αν απευθύνεται με κάποιο τρόπο στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Σουαζίγκ ντε λα Μουασονιέρ, η επίσημη φωτογράφος του Εμανουέλ Μακρόν, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram,

στις οποίες ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται να φορά γάντια του μποξ και ένα t-shirt που αναδεικνύει τους μύες του, καθώς γυμνάζεται.

Ces codes virilistes utilisés jusqu’à l’overdose. Quelle misère du politique. Quelle défaite du progressisme. Et quelle indigence de la communication politique… https://t.co/JQ3AsIvYjb

— Sandrine Rousseau (@sandrousseau) March 20, 2024

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να παρομοιάζουν τον Μακρόν με τον τον… Ρόκι Μπαλμπόα, ενώ άλλοι συσχέτισαν τη χρονική στιγμή των φωτογραφιών με την πρόταση του Μακρόν στην Ευρώπη να εντείνει την αντίδρασή της στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μάλιστα, κάποιοι είπαν ότι οι φωτογραφίες τον έδειχναν να ετοιμάζεται να τα βάλει με τον… Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού πρόσφατα, ο Μακρόν είχε δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο αν θέλει την ειρήνη, σε μια προσπάθεια να εντείνει την επιθετική ρητορική προς τη Ρωσία.

Ποικίλες αντιδράσεις – «Ένδεια πολιτικής επικοινωνίας»

Το γυναικείο περιοδικό Femme Actuelle περιέγραψε τις φωτογραφίες πιο κολακευτικά, γράφοντας ότι έδειχναν τον «σύζυγο της Μπριζίτ Μακρόν» με «αποφασιστικό βλέμμα, σαν να θέλει να κάνει μάχη με τον αντίπαλό του… Φαίνεται να χτυπάει τόσο δυνατά που ο δικέφαλός του βγαίνει από κάτω από το μαύρο μπλουζάκι»/.

Άλλοι σχολιαστές εξέφρασαν απογοήτευση για τις εικόνες.

Η ιδιαίτερη φωτογραφία σχολιάστηκε βέβαια και στο εξωτερικό: «Ο Ρόκι Μακρόν», έγραφε σήμερα το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σχολιάζοντας τη φωτογραφία του Μακρόν.

Υπάρχουν δε και ορισμένοι αναλυτές που θεωρούν ότι η επιλογή του Μακρόν να δώσει στη δημοσιότητα αυτές τις φωτογραφίες έρχονται σε μία συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, όπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian, υπονοώντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος μιμείται τον Πούτιν, ο οποίος συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες για να δείξει ότι είναι σε άψογη φόρμα και έτοιμος για όλα.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», διερωτάται μήπως οι φωτογραφίες του Μακρόν είναι τελικά ρετουσαρισμένες.

Σημειώνεται, ότι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στις 16 Νοεμβρίου 2023 στο «Paris Match», ότι ο σύζυγός της «κάνει 45λεπτη προπόνηση δύο φορές την εβδομάδα».

Δεν έλειψαν, πάντως, και οι εγχώριες πολιτικές αντιδράσεις, με στέλεχος των Πρασίνων να κάνει λόγο για «ήττα του προοδευτισμού» και για «ένδεια πολιτικής επικοινωνίας».

Σε άρθρο του στην κεντροαριστερή εφημερίδα Libération, ο δημοσιογράφος Ζονατάν Μπουσέ-Πέτερσεν χαρακτήρισε το φωτογραφικό υλικό «ατυχή επικοινωνιακή επιλογή», ενώ ο συγγραφέας Ερίκ Ανσό σημείωσε ότι τέτοιου είδους κινήσεις εντάσσονται στο πλέγμα ενός «νεολαϊκισμού» που εμπνέεται από τον «πρωτεργάτη του είδους, Βλαντιμίρ Πούτιν».

Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP.

Ανάλογες αντιδράσεις, πάντως, είχε προκαλέσει και μία άλλη φωτογράφιση του Μακρόν, κατά την προεκλογική καμπάνια του 2022, όταν είχε απαθανατιστεί με ξεκούμπωτο πουκάμισο.

Ειδήσεις σήμερα:

Προκλητικός Πορτοσάλτε για Τέμπη: «Γελοιότητα η συλλογή υπογραφών» (video)

Θεσσαλονίκη: Σκοτώθηκε δίπλα στο 9χρονο παιδί του – Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το τροχαίο δυστύχημα (video)

Τέμπη: «Καρφιά» βουλευτή της ΝΔ για Καραμανλή – «Εγώ θα είχα παραιτηθεί από την ασυλία» (video)

Τέμπη: Απομάκρυναν μάρτυρα «κλειδί» που κατέθεσε για τη Σύμβαση 717 (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα