Χειροπέδες σε τέσσερις εργαζόμενους της Deutsche Bank

Τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης εδώ και μήνες παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα για τους έλληνες εργαζόμενους. Αυτή του έλληνα τεμπέλη και διεφθαρμένου που με κάθε τρόπο προσπαθεί να απομυζήσει το ελληνικό κράτος. Η εικόνα όμως είναι στρεβλή, καθώς η διαφθορά δεν είναι μόνο ελληνική πρωτοτυπία. Χθες βράδυ τέσσερις εργαζόμενοι της Deutsche Bank συνελήφθησαν από τις γερμανικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Η σύλληψη

πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια έρευνας που σχετίζεται με την πώληση δικαιωμάτων αερίων ρύπων, όπως ανέφερε πηγή της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης. Οι εργαζόμενοι συνελήφθησαν στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Φρανκφούρτη.

Στις έρευνες πήραν μέρος περισσότεροι από 500 εφοριακοί, αστυνομικοί και εισαγγελείς, προέκυψαν νέα στοιχεία για την υπόθεση. Η έρευνα της εισαγγελίας εστιάζεται στη φοροδιαφυγή που συνδέεται με τις εκπτώσεις φόρων και απάτη που αφορά την εμπορία αδειών για τις εκπομπές αερίων ρύπων. Εξαιτίας της φορολογικής απάτης χρειάστηκε να αναθεωρηθεί η δήλωση εισοδημάτων της Deutsche Bank για το έτος 2009. Η ίδια η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έχει διορθώσει οικειοθελώς τη δήλωση φόρου για το 2009, όμως πρόσθεσε ότι οι Αρχές διαφωνούν για το αν αυτό έγινε εγκαίρως.

Η εισαγγελία, διεξάγει έρευνα σε βάρος 25 στελεχών της τράπεζας τα οποία είναι ύποπτα για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση της δικαιοσύνης, ενώ ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, καθώς και υποκαταστήματά της στο Βερολίνο και το Ντίσελντορφ.

Το γερμανικό δημόσιο έχει αναφέρει ότι η ζημία που υπέστη από την απάτη υπολογίζεται πως αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα