«Ασπίδα» προστασίας σε Παπαθανάση, από Άδωνη, στη Βουλή

Πλήρη κάλυψη στον Νίκο Παπαθανάση για τις ανεκπλήρωτες δανειακές υποχρεώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, παρείχε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Αφορμή για τα παραπάνω, στάθηκε η τροπολογία για τροποποίηση του «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα των Τεμπών, της οποίας και υπεραμύνθηκε ο γενικός εισηγητής του κόμματος, Χάρης Μαμουλάκης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα, στο γνωστό του παραλήρημα, ο υπουργός Ανάπτυξης, έκανε λόγο για πολιτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «σαν του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Μίστερ Χάιντ», ενώ για μια ακόμη φορά του έφταιξε ο εκδότης-δημοσιογράφος του Documento, Κώστας Βαξεβάνης ,  καθώς όπως ανέφερε ότι «το προσωνύμιο “αδιευκρίνιστος» είναι έργο, του ΣΥΡΙΖΑ και του Βαξεβάνη , καθώς «το 2018 η εφημερίδα ‘Documento’, η ίδια εφημερίδα που σήμερα κατηγορεί τον κ. Παπαθανάση, έγραφε πρωτοσέλιδα εναντίον μου ότι διατηρούσα ‘οφ σορ’ στη Κύπρο – κάτι που απαγορεύεται γιατί είναι μέλος της ΕΕ – και έπρεπε να εκπέσω από το βουλευτικό μου αξίωμα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρέχοντας πλήρη κάλυψη στο δόλιο σχέδιο του Παπαθανάση, ισχυρίστηκε ότι η Eurobank δεν τον ευνόησε.

Από πλευράς του ο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, απάντησε στον Άδωνι κάνοντας λόγο για «βολικό συμβιβασμό», σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κατασκευαστικής εταιρίας, η οποία έλαβε το δάνειο με εγγυητή τον Παπαθανάση. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Γεωργιάδη να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπερίληψη των δανειακών ρυθμίσεων στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αιρετών, ωστόσο ο ίδιος δεν απάντησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα