«Επιχείρηση 007..» από την ΕΥΠ-Μόνο τον Τζέιμς Μποντ δεν εφεραν για την εξάρθρωση των Πακιστανών τρομοκρατών

Η κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι της προεκλογικής περιόδου, το ριμέικ από την Επιχείρηση Οκτόπουσι (1983) του Τζέιμς Μποντ, μήπως και πείσει για την αποτελεσματικότητα της και για να επαναφέρει το σενάριο της απειλής για την χώρα, κατά την εκτίμηση του πρωθυπουργού, από εξωτερικούς εχθρούς που ενδεχομένως να οργανώνουν επιχειρήσεις αποσταθεροποίησής της. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός (σύμπτωση) ότι λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέκυψε η «εξάρθρωση τρομοκρατικού  δικτύου»

σε συνεργασία Αστυνομίας και ΕΥΠ (είχε προηγηθεί προ ημερών,  η Ρωσίδα κατάσκοπος, που έχει διαφύγει, τώρα στην νέα σειρά αλλά… Netflix της ΕΥΠ, υπάρχει το επεισόδιο με  Πακιστανούς τρομοκράτες).

Ναι καλά ακούσατε, της ΕΥΠ,  που πριν λίγο καιρό αποτελείτο από ρυπαρά δίκτυα, που έστησαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, με την ίδια κυβέρνηση να την απαξιώνει για να καλύψει τις ευθύνες της. Tο ποιό πιθανό σενάριο είναι, η κυβέρνηση να έχει προχωρήσει σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου , στον τομέα της ασφάλειας που έχει αποτύχει παταγωδώς (κι εκεί).

Και αυτό διότι, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε τα προσχήματα δεν ξέρουν να κρατούν (Μαξίμου-ΕΛ.ΑΣ), καθώς σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, εξάρθρωσης τρομοκρατικού δικτύου, το ανακοίνωσαν μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου από την Ελληνική Αστυνομία (μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ), από το οποίο προκύπτουν πολλά ερωτήματα, και περιγράφεται με τρόπο… κινηματογραφικό.

Συγκεκριμένα, το περιβόητο τρομοκρατικό δίκτυο, αποτελούνταν από δύο… μόνο άτομα, Πακιστανικής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με το σενάριο…ο εγκέφαλος της οργάνωσης είναι από το Ιράν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που ανακοίνωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη του τρομοκρατικού δικτύου, ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα, με στόχο ανθρώπινες ζωές και την υπονόμευση της χώρας . Μάλιστα από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ προέκυψε ότι αρχικά σχεδίαζαν επίθεση με δηλητηριώδες αέριο σε εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων. Στη συνέχεια, τα σχέδιά τους άλλαξαν και άρχισαν να σχεδιάζουν επίθεση με εκρηκτικά. Φυσικά εκρηκτικά δεν έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, ούτε και όπλα. Μάλιστα την επιχείρηση εξάρθρωσης έσπευσε να πανηγυρίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

«Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας.»

Τελικά δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση επέλεξε να παίξει σαν σενάριο, η να κάνει remake, την ταινία ”Επιχείρηση Οκτόπουσι” (1983), με τον Τζέιμς Μποντ που προσπαθεί να πείσει την Οκτόπουσι, μια τυχοδιώκτρια στην Ινδία, να σταματήσει τη συνεργασία της με τους Σοβιετικούς, όμως οι σεναριογράφοι στο Μαξίμου πρέπει να σκεφτούν νέες ιδέες για αλλάξει την ατζέντα της εκλογικής μάχης που έρχεται, καθώς, σίγουρα δεν πείθει κανέναν πλέον το σενάριο με τον εξωτερικό εχθρό, με σκοπό να σώσουν την πληγωμένη δημοσκοπικά εικόνα του πρωθυπουργού,  που δίνει καθημερινώς μάχη με την αγωνία του για το τι του επιφυλάσσει η κάλπη

Keywords
Τυχαία Θέματα