Αρβανιτόπουλος προς πρυτάνεις: Ανοίξτε τα πανεπιστήμια

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε την Πέμπτη, με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμο Σιμόπουλο, καθώς και η ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών που καλεί τον πρύτανη του ιδρύματος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξει το πανεπιστήμιο και να μη χαθεί το εξάμηνο, δείχνουν ότι πλέον η ευθύνη για

να ανοίξουν πάλι τα πανεπιστήμια πέφτει στους πρυτάνεις.

Οι πρυτάνεις των δύο πανεπιστημίων ενημέρωσαν τον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ιδρύματά τους, στα οποία ακόμη και οι πύλες τους είναι κλειστές από απεργούς που τις έχουν καταλάβει. Στόχος όπως ανέφεραν είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα του εξαμήνου ώστε να μη χαθεί.

«Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Για τον σκοπό αυτό ζήτησα από τις πρυτανικές αρχές και τα Συμβούλια Ιδρυμάτων τους να εκπληρώσουν το καθήκον τους ασκώντας αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος, για να ανοίξουν τα ιδρύματα άμεσα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Πάντως και στα δύο πανεπιστήμια οι πρυτάνεις θα ξεκινήσουν επαφές με κοσμήτορες και εκπροσώπους των σχολών και των τμημάτων τους για να οριστεί επιπλέον προσωπικό ασφαλείας και να αναζητηθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους ένας τρόπος για να ξεκινήσει το εξάμηνο.

Ανεξαρτήτως των συναντήσεων πάντως, όπως έγινε γνωστό, η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων προχωράει κανονικά και σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση των υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα