Ανταρσία στη Ρωσία: Οι μισθοφόροι της Wagner έφτασαν στο Λίπετσκ – Πυροβολισμοί στο Ροστόφ

Πάνω από 5.000 μισθοφόροι της Ομάδας Βάγκνερ «μετακινούνταν» στην περιοχή του Λίπετσκ περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής το Σάββατο. Η ένοπλη ομάδα έχει ορκιστεί να ανατρέψει τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η φάλαγγα της Βάγκνερ κινείται σε όλη την επικράτεια της περιοχής Λίπετσκ», δήλωσε ο κυβερνήτης Ιγκόρ Αρταμόνοφ στο Telegram. «Σας θυμίζω ότι συνιστάται στους κατοίκους να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ή να κάνουν ταξίδια με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς».

Russian army

vehicles passed the Kremlin as a convoy of rebel Wagner mercenaries headed toward Moscow https://t.co/8RDrIwjMFY pic.twitter.com/0IqmldeLzJ

Reuters (@Reuters) June 24, 2023

Το Λιπέτσκ βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στη Μόσχα από την περιοχή του Βορόνεζ, όπου μαχητές Βάγκνερ νωρίτερα σήμερα ανέλαβαν τον έλεγχο στρατιωτικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με ρωσική πηγή ασφαλείας.

Την ίδια ώρα έχει καλεστεί έκτακτη σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για την κατάσταση στη Μόσχα υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ακούγονται πυροβολισμοί στα νότια του Ροστόφ, ενώ μεταφέρονται από αέρος στρατεύματα στη Μόσχα.

BREAKING:

Large column of Kadyrov’s Chechen soldiers is entering the Rostov region.

The battles against the Wagner Group are about to start pic.twitter.com/61Fuht2svu

— Visegrád 24 (@visegrad24) June 24, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα