Ρεπορτάζ από το πουθενά με στόχο… προβοκάτσια;

Ένα περίεργο δημοσίευμα το οποίο αποδίδεται στο ABC Australia έγινε στο parapolitika gr, με αφορμή τα διάφορα σενάρια που αφορούν τις κινητοποιήσειες στην Τουρκία. Με βάση αυτό, οι εξεγέρσεις δεν είναι αποτέλεσμα της λαϊκής αγανάκτησης, αλλά σχέδιο των κεμαλιστών και των στρατιωτικών με απόλυτο σκοπό επικείμενο χτύπημα στην Ελλάδα

για την αλλαγή του status quo του Αιγαίου και την εκμετάλλευση των ενεργειακών της κοιτασμάτων.

Το δημοσίευμα που αναφέρει ως πηγή το ABC Australia αποδίδει τα στοιχεία του ρεπορτάζ σε συνομιλία του Ντέιβιντ Κοβάλσκι σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπλη με την παρουσιάστρια Άλισον Μάδερς. Από την πρώτη στιγμή το επίμαχο δημοσίευμα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, αφού ουσιαστικά αναπαρήγαγε θέσεις που επιμελώς προσπαθούν να προωθήσουν για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία συγκεκριμένα τμήματα της ΕΥΠ που σχετίζονται με δημιουργία έντασης μεταξύ των δύο χωρών για την είσπραξη μυστικών κονδυλίων. Τα δημοσιεύματα αυτά επιχείρήθηκε να περάσουν σε πολλά sites τις τελευταίες ημέρες εν είδει σοβαρών πληροφοριών, αλλά απέτυχαν. Εμφανίστηκε ωστόσο στο parapolitika.gr αποδιδόμενο στο ABC Australia. To koutipandoras.gr επικοινώνησε με το αυστραλιανό κανάλι και έλαβε τις εξής απαντήσεις: Τόσο το όνομα Ντέιβιντ Κοβάλσκι (ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με το parapolitika.gr), όσο και η Άλισον Μάδερς (παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων σύμφωνα με το parapolitika.gr) δεν υπάρχουν μεταξύ των συνεργατών του ABC Australia. Αποτελούν σύμφωνα με την Λέινα Μπλακ, υπεύθυνη προσωπικού του καναλιού… φαντάσματα.

Απευθυνθήκαμε στο parapolitika.gr ζητώντας στοιχεία για την πηγή της συγκεκριμένης αναδημοσίευσης. Μέχρι στιγμής το site δεν μας έχει απαντήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα