To modus vivendi αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στη μετά-Τσίπρα εποχή

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου, καθώς και του χαρακτήρα που αυτό θα έχει, διεργασίες επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εκπροσώπησή του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνηση στη Βουλή,

μετά την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επιχειρεί να αντιμετωπίσει με μία νέα πρότασή της η Κίνηση Μελών.

Κατά πληροφορίες, η πρόταση για Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκει όλους σύμφωνους στο πρόσωπο του Σωκράτη Φαμελλο.
Για Αντιπρόεδρος στη Βουλή προορίζεται η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία υπάρχει συμφωνία, ενώ οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για Γραμματείς της ΚΟ, χωρίς να έχουν ακόμη καταλήξει.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της αριστερής πτέρυγας σε όλα αυτά, καθώς η «Ομπρέλα», επιθυμεί ταχύτατες διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και πιθανόν να ζητήσει μία συνολική συμφωνία για τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα, κάτι που ίσως θέσει σε δεύτερη μοίρα τη σημασία των προσώπων σε ένα εξόχως μεταβατικό σχήμα.

Πάντως εάν οδηγηθεί σε σύγκρουση η κατάσταση, ορισμένοι δεν αποκλείουν να προταθεί από την πλευρά αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως προσωρινή λύση στο θέμα της ηγεσίας.

«Θερμό» ξεκίνημα με κόντρες για τον Τζανακόπουλο

Πάντως η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε σε… υψηλές θερμοκρασίες, καθώς στελέχη της προεδρικής τάσης έθεσαν θέμα για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, απόντος πάντως του ίδιου του βουλευτή. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στο επεισόδιο το βράδυ των εκλογών στην Κουμουνδούρου, όταν ο πρώην γραμματέας επιτέθηκε στον Πάνο Ρήγα, «πιάνοντάς τον από το λαιμό», όπως κατήγγειλε δημοσίως ο πρώην υφυπουργός Άμυνας.

Τον κ. Τζανακόπουλο υπεράσπισαν στελέχη της Ομπρέλας και άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα στο συγκεκριμένο συλλογικό όργανο του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι στην έναρξη της συνεδρίασης, όλα τα μέλη της πολιτικής γραμματείας δήλωσαν ότι επιθυμούν να μιλήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι η σημερινή πολιτική γραμματεία αναμένεται να διαρκέσει ώρες – εκτός κι αν από την ένταση διακοπεί νωρίτερα άδοξα.

Keywords
Τυχαία Θέματα