Fast track ελληνοποίηση του Αμερικανού γκαρντ των «ερυθρόλευκων»

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η ΕΟΚ καθώς έκανε δεκτό το αίτημα του Αμερικανού γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Ουόκαπ, για την ελληνοποίηση του. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού είχε ζητήσει εδώ και καιρό να λάβει την ελληνική υπηκοότητα, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την ΕΟΚ, αλλά το Υπουργείο

Εσωτερικών. Η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα, στον Τόμας Ουόκαπ να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα αδειάζει μια θέση ξένου για τους «ερυθρόλευκους».

Απόφαση που έρχεται την ώρα που άλλοι παλεύουν για χρόνια να πάρουν διαβατήριο της χώρας που φοιτούν στα σχολεία της, κρατάνε τη σημαία της και ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Να υπενθυμίσουμε την περίπτωση  πολιτογράφησης ως Ελλήνων πολιτών, της μητέρας και του αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού  είχε περάσει από χίλια κύμματα

Παναθηναϊκός: «Τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε ποτέ»

Την αντίδραση του Παναθηναϊκού έφερε η είδηση της απόκτησης ελληνικού διαβατηρίου με ταχύτατες διαδικασίες από τον Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» με δική τους θέση ξεκαθάρισαν πως δεν θα ακολουθήσουν ανάλογες «τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού», μιας και αποτελούν τη «μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού, που πρεσβεύει παντού τα ελληνικά ιδεώδη».

«Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ακολουθήσει ποτέ τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού που πλήττουν ανεπανόρθωτα το ελληνικό μπάσκετ.

Δεν πρόκειται να ζητήσει την ελληνοποίηση δικών της ξένων αθλητών, ούτε θα μπει στη διαδικασία να ζητήσει να παίξουν περισσότεροι ξένοι και λιγότεροι Έλληνες αθλητές στο πρωτάθλημά μας.

Διότι είμαστε ο Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού, που πρεσβεύει παντού τα ελληνικά ιδεώδη».

Κοντός: «Με ένα τηλέφωνο και ένα κωλόχαρτο όλα γίνονται»

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Κοντός, με story στο Instagram καυτηρίασε τη… fast track ελληνοποίηση του Αμερικανού γκαρντ των «ερυθρόλευκων», σε σχέση με ανθρώπους που μένουν χρόνια στην Ελλάδα και δεν τα καταφέρνουν.

Παράλληλα, «χρέωσε» αυτή την εξέλιξη στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Στα κάγκελα το τουίτερ για την ελληνοποίηση του

Κύριε Βορίδη πότε να περάσουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να ελληνοποιήσουμε τον Μπέικον; https://t.co/ru3Yf0WfyR #paobc

— leoforos1908.gr (@leoforos1908) April 18, 2023

Να κάνουμε Έλληνα τον Μπέικον, να τον ονομάσουμε Σύγκλινο

— dimitris v. (@dimitris1395) April 18, 2023

“Ηρθαν οι Αμερικανοί να μας πάρουν τα λεπτά”

Keywords
Τυχαία Θέματα