Deja vu εκβιασμών

Δημοσιεύματα, τρόμος, καταστροφή, άδεια ΑΤΜ και βέβαια η ενδεχόμενη έξοδος της Κύπρου από το ευρώ. Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Μήπως τον εκβιασμό που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός κάθε φορά που η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει σκληρά μέτρα; Οι δηλώσεις και οι διαρροές για έξοδο είτε της Κύπρου είτε της Ελλάδας από το ευρώ έχουν διαφορά μόνο στις ημερομηνίες.

21-3-2013
To ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη αναφέρθηκε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, αναφέρει το Reuters. Στο σώμα στο οποίο συμμετέχουν οι υφυπουργοί των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης, αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναγνωρίστηκε ότι η κατάσταση εξελίσσεται σε έναν «κυκεώνα» και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων ώστε να «προστατευτεί» η ΕΕ από τον κίνδυνο κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.

7-8-2012
Mε το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Τη δήλωση – βόμβα έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup πριν από λίγο, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ ο οποίος θέλοντας να διαλύσει κάθε σκέψη «εκβιασμού» από ελληνικής πλευράς για διάλυση της Ευρωζώνης ή κατάρρευσης του ευρώ σε ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας, τόνισε: «Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα. Είναι απολύτως διαχειρίσιμη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και όλα θα κριθούν από την αξιολόγηση της Τρόικας, τον Σεπτέμβρη».

Keywords
Τυχαία Θέματα