Ζόρια Ζάεφ για τους “80”, αλλά θα βρεθούν – Τι του ζητούν 2 βουλευτές του αλβανικού κόμματος

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα γίνει στη Βουλή της πΓΔΜ η ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που απαιτείται για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η χθεσινή συνεδρίαση αναβλήθηκε, καθώς δύο βουλευτές του αλβανικού κόμματος BESA επιμένουν να μην υπάρχει στις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές ο όρος «μακεδονική» από την υπηκοότητα – ιθαγένεια και να μείνει μόνο το «πολίτης

της Βόρειας Μακεδονίας». (σ.σ.Αν περνούσε κάτι τέτοιο θα ήταν ένα σούπερ “αλβανικό” δώρο στην ελληνική κυβέρνηση)

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel, τόνισε ότι βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις με τον επικεφαλής του BESA, προκειμένου να βρουν μια τεχνική διατύπωση για την εθνικότητα.

«Η εθνικότητά μας είναι η μακεδονική και έτσι θα παραμείνει. Δεν υπάρχει δίλημμα επ’ αυτού. Ο Μπέσα δεν ζητά να αλλάξει η ταυτότητα ή κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Ζάεφ.

«Η ευθύνη βαρύνει τους βουλευτές και πιστεύω ότι θα βρουν τη δύναμη και θα επιτευχθεί η πλειοψηφία των δύο τρίτων για να περάσουν οι τροπολογίες, καθώς μετά ακολουθεί η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Ζάεφ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αν είμαστε δημιουργικοί, θα βρούμε μια λύση», επεσήμανε.

Ζάεφ: Δεν έχουμε εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση στη Βουλή

Keywords
Τυχαία Θέματα