Ζιν (Ifo): Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει – Η δραχμή θα της κάνει καλό…

Οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να “αντιμετωπίσουν την αλήθεια”: η χώρα έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να υποστεί υποτίμηση προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, σύμφωνα με κορυφαίο Γερμανό οικονομολόγο.

Πρέπει να το αποδεχτούμε ως πιστωτές και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια μειώνοντας το βάρος από τους ώμους των Ελλήνων πολιτών, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο CNBC ο επικεφαλής

του Ifo, Hans-Werner Sinn.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η επιστροφή στην δραχμή προκειμένου να τονωθεί η οικονομία της χώρας. Για παράδειγμα, λέει ο Sinn, η Ελλάδα δεν θα εισήγαγε αγροτικά προϊόντα από την ευρωζώνη αν χρησιμοποιούσε την δραχμή γιατί οι εισαγωγές θα καθίσταντο πολύ ακριβές.

Οι Έλληνες θα πηγαίνουν στους παραγωγούς τους και θα αγοράζουν τα προϊόντα από εκεί, με αποτέλεσμα περισσότερες θέσεις εργασίας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεύτερον, οι τουρίστες θα φεύγουν από την Τουρκία και θα πηγαίνουν στην Ελλάδα, ενώ οι πολίτες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό υπό τον φόβο ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, θα τα επιστρέψουν πίσω για να αγοράσουν πράγματα πιο φθηνά. Αυτό με την σειρά του θα οδηγήσει σε άνθηση του κατασκευαστικού κλάδου και ενδεχομένως και του μεταποιητικού, καταλήγει ο Sin.

Keywords
Τυχαία Θέματα