Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε

07:54 5/1/2015 - Πηγή: BankWars

Η Γερμανική κυβέρνηση θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης περί του αντιθέτου, διαβεβαίωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ωστόσο τόνισε ότι η Ευρωζώνη δεν εκβιάζεται και πως η όποια κυβέρνηση στην Ελλάδα προκύψει στις 25 Ιανουαρίου θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε..

Σε συνέντευξή του

που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα στη «Hanobersche Allgemeine Zeitung»,επισημαίνει ότι:

«Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και της κυβέρνησης στην Αθήνα είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» είπε και υπογράμμισε πως η ζώνη του ευρώ έχει σταθεροποιηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.

«Για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να εκβιαστούμε και γι΄ αυτό αναμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποιος θα ηγείται μετά τις 25 Ιανουαρίου θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε.».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ δήλωσε ότι η Γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την κυβέρνηση στην Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα