ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΑΠΟΨΕ Η ΣΤΗΝ ΕΡΤ Η ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Νέα συνάντηση θα έχουν το απόγευμα οι κυβερνητικοί εταίροι σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ. Αντιδρούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο σχέδιο του Μαξίμου για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση, σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Η τρόικα αποχώρησε χωρίς να υπάρξει συμφωνία για ΦΠΑ

στην εστίαση, φόρο στα ακίνητα, αποκρατικοποιήσεις και θα επανέλθει σε μία εβδομάδα.

- Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην άποψή της ότι πρέπει να ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ. Μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, είπε πως είναι «αντιδημοκρατική και παράνομη πράξη το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται η απόφαση» του δικαστηρίου. «Ο κ. Σαμαράς που δημιούργησε αυτήν την κατασταση είναι ο μόνος που μπορεί να τη διορθώσει παίρνοντας πίσω το λάθος που έκανε την περασμένη Δευτέρα». «Αλλιώς θα είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η χώρα και για την πολιτική αστάθεια» πρόσθεσε. «Πρέπει να γυρίσουμε στην κατάσταση που ήμασταν την περασμένη Δευτέρα» και στη συνέχεια να συγκροτηθεί μια επιτροπή και «άμεσα να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της ΕΡΤ».

- ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ενώ δε θέτει ακριβώς θέμα επαναφοράς της ΕΡΤ στην προηγούμενη κατάσταση, εστιάζει στο πως ερμηνεύεται και από ποιούς η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Το Συμβούλιο διέψευσε την εγκυρότητα αλλά και την γνησιότητα των διευκρινίσεων που δημοσιεύτηκαν χθες, περί της προσωρινής διαταγής για την ΕΡΤ.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκος κατέστησε σαφές πως οι δημοσιευθείσες οδηγίες ως προς τον τρόπο εφαρμογής της διαταγής δεν προήλθαν από τον ίδιο και το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι διευκρινίσεις προέρχονται από έτερους δικαστικούς ή νομικούς κύκλους.
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν “συμμόρφωσης” στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας».

Απέναντι σε αυτές τις αντιδράσεις, η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά ο Πρωθυπουργός, επιμένουν ότι “παλιά ΕΡΤ τέλος”. Τοβασικό σενάριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA , που θα παρουσιάσει στους Βενιζέλο και Κουβέλη o Πρωθυπουργός, θα μιλάει για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με 200 άτομα.

Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο site parapolitika.gr αναφέρουν πως στο Μαξίμου, για παν ενδεχόμενο, αφού το κλίμα δεν είναι καθόλου ευοίωνο, ετοιμάζουν ήδη εναλλακτικό διάγγελμα με το οποίο ο Σαμαράς προκηρύσσει εκλογές!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν «την προσπάθεια να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εντός και εκτός ΕΡΤ για να εκπέμψει σήμα και πρόγραμμα, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης»

Όπως αναφέρουν, «την ώρα που το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΡΤ βρίσκονται στον αέρα, επιχειρείται ξανά η πρόσληψη εκλεκτών με αδιαφανείς διαδικασίες, μυστικά τηλεφωνήματα και εξευτελιστικές μεθοδεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα