ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ; Ο δικαστής δεν έδωσε καμία διευκρίνιση! Ποιός…διευκρινίζει την απόφαση του Σ.τ.Ε;

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαψεύδει την εγκυρότητα αλλά και την γνησιότητα των διευκρινίσεων που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα, περί της προσωρινής διαταγής για την ΕΡΤ.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκος κατέστησε σαφές πως οι δημοσιευθείσες οδηγίες ως προς τον τρόπο εφαρμογής της διαταγής δεν προήλθαν από τον ίδιο και το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι διευκρινίσεις προέρχονται από έτερους δικαστικούς ή νομικούς κύκλους.
Υπενθυμίζεται

πως η τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν “συμμόρφωσης” στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας».

Τι ανέφεραν οι δήθεν διευκρινίσεις του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διευκρινίζει πως ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου καλούνται να ορίσουν άμεσα το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Μάλιστα, όπως καθιστά σαφές, η επαναλειτουργία θα της δημόσιας τηλεόρασης θα πρέπει να είναι άμεση.
Όσον αφορά το προσωπικό του φορέα, το ΣτΕ ξεκαθαρίζει πως θα κατέχει την μορφή «προσωπικού ασφαλείας» και οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με σύμβαση έργου ή σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Η προέλευση των νέων εργαζομένων προέρχεται είτε από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ είτε από στελέχη ιδιωτικών φορέων.
Το νέο προσωπικό θα στελεχώνει τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και της ραδιοφωνίας. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως η επαναλειτουργία των Μουσικών Συνόλων και του περιοδικού “Ραδιοτηλεόραση” δεν υφίσταται ως πιθανότητα.
Παράλληλα, το ΣτΕ αποσαφηνίζει το «τι μέλλει γενέσθαι» για τους 2.650 εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, θεωρούνται απολυμένοι από τις 11-6-2013.
Επίσης, οι δύο αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να ορίσουν τον διαχειριστή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα δρομολογήσει τις απαιτούμενης διαδικασίες για την λειτουργία του νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης.
Ο εν λόγω διαχειριστής υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό του προσωπικού αλλά και τον αριθμό των απολυμένων εργαζομένων στην ΕΡΤ, που θα επαναπροσληφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα