Υπουργός στέλνει …στα σκουπίδια το πόρισμα της Επιτροπής της Ζ.Κωνσταντοπούλου για το χρέος

Στα…σκουπίδια το πόρισμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος; Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη «άδειασε» χωρίς πολλές περιστροφές την Πρόεδρο της Βουλής.

Κληθείς να απαντήσει αν η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα συμπεράσματα της επιτροπής απάντησε: «Η Βουλή

έχει έναν Κανονισμό ο οποίος της δίνει τη δυνατότητα να διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συμπεράσματα είναι και συμπεράσματα της ελληνικής κυβέρνησης. Αν είναι χρήσιμα θα τα χρησιμοποιήσει διαφορετικά δεν δεσμευόμαστε» απάντησε αιχμηρά. Προκάλεσε ωστόσο έκπληξη λίγα δευτερόλεπτα μετά και η σύσταση του προς την κυρία Κωνσταντοπούλου σε ότι αφορά το κόστος της επιτροπής.

«Θα πρέπει να προσεχθεί το κόστος των δραστηριοτήτων. Μπορεί οι εκδηλώσεις αυτές να λαμβάνουν χώρα μέσα στη Βουλή αλλά δεν παύουν να αποτελούν δαπάνη για τον προϋπολογισμό του κράτους» ανέφερε δηκτικά.

Κάλεσε τέλος την κυρία Κωνσταντοπούλου να είναι προσεκτικότερη στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί σε ότι αφορά το χρέος. «Ήθελα να επισημάνω ότι οι όροι επονείδιστο και επαχθές είναι δύο διαφορετικοί όροι. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πως την χρησιμοποιούμε» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης που κατέθεσε στη σχετική ερώτηση κάλεσε την κυβέρνηση να καταβάλει προσπάθεια ώστε να σταματήσει τις εργασίες της η συγκεκριμένη Επιτροπή καθώς, όπως είπε, δεν έχει κανένα νόημα η λειτουργία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα