ΚΑΝΑΛΙΑ: Απειλούν με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

Με προσφυγή στο ΣτΕ και στο Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι διατεθειμένη να απαντήσει η ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Ως βασικό επιχείρημα είναι η δυνατότητα προσδιορισμού του αδειών που έχει το υπουργείο επικρατείας. Σε κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως “η ίδια η επιδίωξη της κυβέρνησης να περιορίσει σε 3,4, 6 ή όποιον άλλον αριθμό

τις σχετικές άδειες προσκρούει σε ευρωπαϊκές αρχές και θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα”.

Κατά την ΕΙΤΗΣΕΕ “μέσα από τις διατάξεις του νομοσχεδίου διαγράφεται μία υπερ-ρυθμιζόμενη αγορά, με σαφώς μειωμένα περιθώρια συμμετοχής για ιδιώτες επιχειρηματίες ενώ προκύπτει ότι στόχευση της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός της δραστηριότητας των υπαρχόντων παρόχων περιεχομένου (κανάλια)”.

Στο κείμενο δεν υπάρχει καμία αναφορά, ούτε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ούτε στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπου γίνεται λόγος για αντισυνταγματική λειτουργία, μέσω της κατάληψης των συχνοτήτων, έναντι άλλων επιχειρηματιών που περιμένουν επί χρόνια την προκήρυξη για να μπουν στην αγορά της τηλεόρασης.

Πηγή: typologies.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα