ΕΛΛΑΔΑ – ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Νέο…χαζοξενύχτι στο Χίλτον! – Ύστατη προσπάθεια σήμερα για συμφωνία

upd: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ελλάδας καιεκπροσώπων των δανειστών ξεκινά το πρωί στις 10.00 για τα κόκκινα δάνεια. Το χθεσινό, μέχρι τις 3 τα ξημερώματα ξενύχτι δεν κατέληξε σε συμφωνίες σε βασικά «μέτωπα» της διαπραγμάτευσης όπως το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και στο θέμα του αφορολόγητου.

Ο χρόνος που απομένει είναι πάρα πολύ λίγος, καθώς το απόγευμα αναχωρεί ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και οι επικεφαλής των θεσμών, για το Άμστερνταμ.

Οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το

«αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, εξερχόμενος τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη από τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως ανέφερε, οι θεσμοί εμφανίζονται να δέχονται την αύξηση των εισφορών σε μικρότερο, όμως, επίπεδο από αυτό που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως πως η ελληνική πλευρά θα πάει με τις δικές της θέσεις στη συνεδρίαση του Eurogroup μεθαύριο Παρασκευή 22 Απριλίου, προκειμένου να αναζητηθεί κάποια λύση και πως η επιλογή των μέσων (για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου) είναι θέμα της ελληνικής πλευράς.

ΧΘΕΣ

«Έκλεισε» η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% – Δεν υπάρχει συμφωνία για το αφορολόγητο

Σε συμφωνία κατέληξαν η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «πακέτο» αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής από το 13% στο 14%.

Αντίθετα, στις διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος.

Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ ζητείται η άμεση μείωσή του στις 8.182 ευρώ και από την ευρωπαϊκή πλευρά τίθεται να μειώνεται σταδιακά στο συγκεκριμένο ύψος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

«Όχι» από το ΥΠΟΙΚ στην πρόταση των δανειστών για πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ

Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη, ξεκινά στις 10:00 νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

“Η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τα πρόσθετα μέτρα”, απάντησε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά από την ολοκλήρωση του τετράωρου γύρου διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο βραδινός σημερινός γύρος επικεντρώθηκε στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ανέφερε ότι η συζήτηση πήγε πάρα πολύ καλά και μένουν διαδικαστικά ζητήματα. Σε ερώτημα αν θα ενταχθούν στο νέο ταμείο και οι 27 αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ανέφερε η ίδια πηγή, ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για τα έργα που θα τρέξουν άμεσα και αυτά που θα ωριμάσουν νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα