Υπόθεση Energa: Αθώος ο Βασίλης Μηλιώνης

Ελεύθεροι είναι πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της EnergaHellas Power.

Ο Βασίλης Μηλιώνης κρίθηκε αθώος μετά απο την πολύμηνη ακροαματική διαδικασιά ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον επιχειρηματία για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ

καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν αντιπροσώπευε τις συγκεκριμένες εταιρίες, με βάση όσα ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που απέστειλε κατόπιν αιτήματος των κατηγορουμένων σχετική απάντηση. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως το δικαστήριο αναγνώρισε οφειλή της ENERGA , μόνο προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους, ύφους 72 εκατομμυρίων, η οποία έχει ήδη ικανοποιηθεί αφού έχουν κατατεθεί 85 εκατομμύρια στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το αρχικό κατηγορητήριο αναφερόταν σε υπεξαίρεση 236 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, από τους κατηγορούμενους είχαν δεσμευθεί 127 εκατομμύρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό ενώ ήδη από το στάδιο της ανάκρισης, όπως αναγνώρισε και το δικαστήριο, είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βάση του σχετικού νόμου περί επιεικούς μεταχείρισης, περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πάρουν Δημόσιο και Δήμοι. Παράλληλα, ενδεχόμενη αξίωση οφειλής με τον ΛΑΓΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αποτελεί αντικείμενο μιας ιδιωτικής διαφοράς μεταξύ των εταιριών.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα