ΥΠΟΙΚ: Πριν το Eurogroup θα έχουν ρυθμιστεί τα προαπαιτούμενα

Tα θέματα του υπερταμείου, των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της εθελουσίας αποκάλυψης κεφαλαίων παραμένουν σε εκκρεμότητα μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τα προαπαιτούμενα της υποδήλωσης των 2,8 δισ. ευρώ, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι «τις επόμενες ημέρες και πριν την συνεδρίαση του EWG θα έχουν ρυθμιστεί τα προαπαιτούμενα, ούτως ώστε να κλείσει η διαδικασία μέχρι
το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης». ‘Όπως σημειώνουν «υπήρξε πολλή μεγάλη πρόοδος σε όλα τα θέματα. Ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν (αφορούν στο Ταμείο, την εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές), θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχώρησαν, εκτός από την αποστολή του ΔΝΤ που θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4, που δεν αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Keywords
Τυχαία Θέματα