ΥΠΟΙΚ: Ν. Θεοχαράκης, Ν, Φράγκος και Μ. Χατζηθεοδώρου οι τρεις νέοι γ. γραμματείς

14:14 4/3/2015 - Πηγή: BankWars

Τους νέους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης (φωτό επάνω) αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπεί τη χώρα στο Euroworking Group.

Ο καθηγητής Νίκος Φράγκος (φωτό κάτω) αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών και θα είναι αρμόδιος για τη διοίκηση του υπουργείου.

Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου αναλαμβάνει

καθήκοντα γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας ορίστηκε γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

Στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση, ο Νίκος Θεοχαράκης τόνισε ότι «έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή. Πρέπει να υπηρετήσουμε το νέο για να σταθούμε στο ύψος των προσδοκιών που έχει ο κόσμος. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο που έχει χαράξει η κυβέρνηση. Η πορεία θα είναι εντός των πλαισίων της νομιμότητας. Εστιάζουμε πρώτα στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, ο δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια.Αυτό που έχουμε να υποσχεθούμε είναι μια υπηρεσία στην υπηρεσία της νωπής εντολής της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Φράγκος επισήμανε ότι «πρόθεσή μου είναι η χρήση των υπαλλήλων του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που θα χρειάζονται ο υπουργός και οι υπόλοιποι. Θέλουμε να φύγουμε από το μοντέλο των δεκάδων συμβούλων και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας».

Ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε, για τον τομέα του, ότι «η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στο δημόσιο, η αξιοποίησή της δεν είναι στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό είναι ο στόχος μας να την κάνουμε το εργαλείο που πρέπει».

Ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχθηκε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στη διαδικασία διορισμού γραμματέων «διότι η διαπραγμάτευση είναι χρονοβόρα και γι’ αυτό επιλέξαμε να καθυστερήσουμε ώστε να γίνει σωστά».

Keywords
Αναζητήσεις
μιχαλης χατζηθεοδωρου, δημήτρης κλούρας βιογραφικό
Τυχαία Θέματα