ΥΠΟΙΚ: ΔΩΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ…

Τον… Κωτσόβολο θυμίζει το ελληνικό δημόσιο. Όλα με δόσεις! Οι φορολογούμενοι, είτε … στέγνωσαν, είτε βαρέθηκαν να πληρώνουν. Από την αρχή του έτους τα ληξιπρόθεσμα χρέη αγγίζουν τα 10,1 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων υπολογίζει τα χρέη προς τις ΔΟΥ στο

δυσθεώρητο ποσό των 53,2 δισ. ευρώ! Το υπουργείο οικονομικών, ετοιμάζει ρύθμιση, ενώ και η τρόικα που την προηγούμενη φορά είχε αρνηθεί, τώρα μάλλον συμφωνεί, γιατί κατάλαβε πως κάλλιο ένα και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει. Η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Το πλαφόν των 300 ευρώ ελάχιστης μηνιαίας καταβολής που καθιέρωναν οι προηγούμενες ρυθμίσεις πάει περίπατο. Στο  τραπέζι έχουν τεθεί προτάσεις ακόμα και για ελάχιστη μηνιαία δόση 50-80 ευρώ! Οι δόσεις  θα μπορούν να φτάνουν έως τις 36 με την υποβολή αιτήματος πρώτης διευκόλυνσης από την πλευρά των φορολογουμένων στον προϊστάμενο της Εφορίας. Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και όσοι φορολογούμενοι πλήρωσαν στο παρελθόν μερικές δόσεις αλλά στη συνέχεια σταμάτησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα