«Υπερβολικά αισιόδοξες» οι αγορές για την Ελλάδα, λέει ο Μ. Ελ Εριάν

Στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας αναφέρεται ο γνωστός οικονομολόγος και διαχειριστής κεφαλαίων Μοχάμεντ Ελ Εριάν σε άρθρο του στο Bloomberg.

Ο Ελ Εριάν επισημαίνει ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Ελλάδα «μόλις κατάφερε» να αποφύγει την έξοδο από την Ευρωζώνη, η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική για τη

χώρα και επισημαίνει ότι η χώρα έχει σημειώσει από τότε μεγάλη πρόοδο.

«Σήμερα, ο φαινομενικά αβέβαιος κυβερνητικός συνασπισμός που προέκυψε από τις εκλογές έχει οδηγήσει την Ελλάδα στη σχετική ασφάλεια» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος της Allianz υπογραμμίζει πως οι αγορές είναι «υπερβολικά αισιόδοξες» όσον αφορά στην αναμόρφωση της οικονομίας.

Όπως υποστηρίζει η μεγάλη υποχώρηση του κόστους δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης και η μεγάλη όρεξη των επενδυτών για νέες εκδόσεις κρατικών και τραπεζικών ομολόγων από την Ελλάδα, «υπερεκτιμούν» την εγχώρια βελτίωση.

Στα αρνητικά και ανησυχητικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Ελ Εριάν περιλαμβάνει το ότι η οικονομική δραστηριότητα απέχει ακόμη πού από την επιστροφή στην ανάπτυξη, ότι ο δείκτης ανεργίας παραμένει ανησυχητικά υψηλά, ότι το βάρος του χρέους παραμένει πολύ υψηλό ξεπερνώντας το 170% του ΑΕΠ, αλλά και την αδύναμη πολιτική συνοχή.

«Παρόλα τα επιτεύγματα της Ελλάδας, είναι σημαντικό να αναγνωριστεί πόσα πολλά παραμένουν για να γίνουν ακόμη» καταλήγει ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Original article: «Υπερβολικά αισιόδοξες» οι αγορές για την Ελλάδα, λέει ο Μ. Ελ Εριάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα