Βυθίζεται το αργό – Κάτω από τα 18 δολ σε χαμηλό18ετίας

Σε νέα χαμηλά κατακρυλά το πετρέλαιο την Παρασκευή, με το αμερικανικό αργό να “σπάει” το φράγμα των 18 δολαρίων και να κινείται ακόμη χαμηλότερα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς σειρά δυσοίωνων προβλέψεων για τη ζήτηση ανά τον κόσμο μοιάζουν να βαρύνουν περισσότερο στις εκτιμήσεις των traders σε σχέση με την πρόσφατη διεθνή συμφωνία περικοπής της παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό έφτασε να υποχωρεί έως και 12% και στις

15.51 ώρα Ελλάδος υποχωρούσε 9,8%, στα 17,92 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Νοέμβριο του 2001.

Το  Brent, σημείωνε ελαφρά άνοδο 0,6%, στα 27,99 δολάρια το βαρέλι, “χάνοντας” μια άνοδο έως και 4%, νωρίτερα μέσα στη συνεδρίαση.

Η οικονομία της Κίνας δέχθηκε ιστορικό πλήγμα στο α’ τρίμηνο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, υφιστάμενη για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας συρρίκνωση του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) προέβλεψε ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο που παράγει θα πέσει σε χαμηλά τριών δεκαετιών, με τους διυλιστές από την Ασία έως την Ευρώπη να μειώνουν ή και να ματαιώνουν παραγγελίες.

Μετά την ιστορική συμφωνία τους της περασμένης εβδομάδας, Σαουδική Αραβία και Ρωσία σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εντατικά την αγορά του πετρελαίου μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του ευρύτερου OPEC+ και τους υπόλοιπους παραγωγούς, ενώ δηλώνουν έτοιμες και για νέα μέτρα περικοπής της παραγωγής, εάν αυτά κριθούν αναγκαία για τη στήριξη των τιμών.

Η κρατική σαουδαραβική Saudi Aramco ανακοίνωσε ότι περικόπτει την παραγωγή της στα 8,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα