Βροχερό Σαββατοκύριακο

Χαλάει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο, με ισχυρούς νοτιάδες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ειδικότερα, την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά. Στην υπόλοιπη χωρά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα για λίγες

σποραδικές βροχές.

Άνεμοι, νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, κυρίως στα νοτιά.

Τη Δευτέρα, αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα θα παρουσιάσουν ύφεση στα δυτικά και τα βόρεια, θα παραμείνουν όμως ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα ανατολικά νότιοι 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ που το βραδύ θα ασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα δυτικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα νοτιοανατολικά θα είναι ισχυρές, βαθμιαία όμως θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

Την Τετάρτη, στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί στα ανατολικά 3 με 5, στα δυτικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα