Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βρετανία ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ζητώντας επί της ουσίας νομιμοποίηση από τον βρετανικό λαό για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. όσον αφορά το Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, όμως τονίζει ότι χρειάζεται ενότητα στο Κοινοβούλιο ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, δηλώνει η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης

με την ΕΕ.

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να προβεί σε έκτακτο διάγγελμα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα στις 13:15 ώρα Ελλάδας ύστερα από τακτική συνάντηση με τους υψηλόβαθμους υπουργούς της, όπως ανέφερε το γραφείο της Μέι.

Είναι ασυνήθιστο οι ηγέτες να κάνουν δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί επιλέγουν την τοποθεσία αυτή μόνο για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις. Το γραφείο της δεν έδωσε καμία ένδειξη αναφορικά με το θέμα της σημερινής ανακοίνωσης, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua), ωστόσο, μετέδωσε ότι η Μέι θα κάνει την ανακοίνωσή της εν μέσω εικασιών για πιθανή προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η λίρα υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την επικείμενη δήλωση της Μέι. Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στο 1,2528 δολάριο, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στο 1,2615 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδό της από τις 27 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα