ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 0-3 – Ο βασιλιάς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου απέθανε, ζήτω ο βασιλιάς

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, η εθνική ομάδα 2014 της Βραζιλίας, εισέπραξε, μετά τα 7 γκολ του προημιτελικού από τη Γερμανία, μια 3άρα στον ημιτελικό από την Ολλανδία και τερμάτισε στην 4η θέση, απογοητεύοντας πλήρως τους οπαδούς της στον πλανήτη. “Δεν θέλουμε να ξαναδούμε τέτοια Βραζιλία”!

Με δύο γρήγορα γκολ και ένα στο 91′ η Ολλανδία δίκαια επικράτησε και πήρε την 3η θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ.

Στο 3’ ο Φαν Πέρσι

σκόραρε από την άσπρη βούλα του πέναλτι, το 2-0 σημείωσε στο 17’ ο Μπλιντ, ενώ το 3-0 πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Βαϊνάλντουμ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε εφιαλτικά για τη Βραζιλία Μόλις στο 2’ ο Ρόμπεν ανετράπη από τον Τιάγκο Σίλβα και ο διαιτητής Χαϊμουντί… κατάφερε να κάνει διπλό λάθος, αφού καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ολλανδίας και έδειξε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Βραζιλίας. Στη συγκεκριμένη φάση θα έπρεπε να δείξει φάουλ εκτός περιοχής και κόκκινη στον Τιάγκο Σίλβα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Φαν Πέρσι, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Το 2-0 για τους Ολλανδούς ήρθε σχετικά γρήγορα. Στο 17’ η άμυνα της Βραζιλίας δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, μετά τη σέντρα και ο Μπλιντ που έγινε αποδέκτης στην περιοχή, πλάσαρε σωστά και σκόραρε!

Σημαντική ευκαιρία είχε η «σελεσάο» στο 38’ . Μετά τη γυριστή κεφαλιά από τον Λουίς Γκουστάβο, οι Παουλίνιο και Νταβίντ Λουίζ δεν πρόλαβαν τη μπάλα που πέρασε μπροστά από την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν στον αγώνα οι Φερναντίνιο και Ερνάνες και η Βραζιλία έγινε πιο δραστήρια επιθετικά. Στο 60’ από την προσωπική ενέργεια του Ραμίρες, ο οποίος επωφελήθηκε από τις κόντρες, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σίλεσεν. Τρία λεπτά μετά το απευθείας φάουλ του Νταβίντ Λουίζ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ολλανδίας, ενώ στο 65’ η «σελεσάο» ζήτησε πέναλτι για χέρι του Φλάαρ, μετά το γύρισμα του Μαϊκόν, το οποίο δεν καταλογίστηκε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ολλανδία ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ρόμπεν. Το τελικό 3-0 σημείωσε στο 90’ ο Βαϊνάλντουμ με πλασέ από κοντά, μετά από γύρισμα του Γιάνμαατ από το δεξιά.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Παουλίνιο (57′ Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο (46′ Φερναντίνιο), Οσκάρ, Ραμίρες (73′ Χουλκ), Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Ζο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ(5-3-2): Σίλεσεν (93′ Φορμ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ (70′ Γιάνμαατ), Βαϊνάλντουμ, Κλάζι (90′ Φέλτμαν), Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ: Ο Λουί φαν Χάαλ στο 93′ έβαλε στον αγώνα τον Μίχελ Φορμ , τον 3ο τερματοφύλακα της Ολλανδίας, επιτυγχάνοντας έτσι να παίξουν στο Μουντιάλ 2014 και 23 ποδοσφαιριστές της ομάδας, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα