Έχασαν με 4-0 και 2-0 αντίστοιχα Παναθηναικός και Ολυμπιακός σε φιλικά προετοιμασίας

Βαριά ήττα με 4-0 από τη Λέγκια Γκντανσκ γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό τεστ που έδωσε στην Πολωνία. .

Μέχρι το 64ο λεπτό, που το σκορ ήταν στο 0-0, οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από την αντίπαλό τους και είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να προηγηθούν, ωστόσο, η αποβολή του Νίκου Καρέλη στο 64′ έφερε την «κατάρρευση» των «πρασίνων»

στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Πολωνοί βρήκαν την ευκαιρία να πετύχουν τέσσερα γκολ μέσα σε 12 λεπτά, εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή στο έπακρο. Το ματς διακόπηκε στο πρώτο μέρος λόγω ρήψης καπνογόνων, γεγονός που αποσυντόνισε κάπως τους «πράσινους», οι οποίοι έκλεισαν το ημίχρονο στο 0-0, με τους Πολωνούς να χάνουν πέναλτι με το Βράνιες.

Στην επανάληψη ο Γιάννης Αναστασίου έκανε αρκετές αλλαγές, με το «τριφύλλι» να χάνει μεγάλη ευκαιρία με το Μπεργκ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η αποβολή του Καρέλη στο 64΄, λόγω σκληρού μαρκαρίσματος, έφερε την πλήρη κατάρευση της ελληνικής ομάδας, η οποία δέχτηκε τέσσερα γκολ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Την ήττα με 2-0 από την Κράσνονταρ γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό από την έναρξη της προετοιμασίας του ενόψει της νέας περιόδου.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Μίτσελ, χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες στο παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους, γεγονός που έφερε τα δύο γκολ της Κράσνονταρ σε διάστημα έξι λεπτών (42΄-47΄).

Οι Ρώσοι, που ήταν σαφώς πιο έτοιμοι από την ελληνική ομάδα, προηγήθηκαν με το Ζοαοζίνιο, ενώ το δεύτερο τέρμα πέτυχε ο Σίγκουρτσον στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Η ενδεκάδα του α΄ μέρους: Μέγιερι, Σαλίνο, Μπονγκ, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Βλαχοδήμος (30’ Σάλιακας), Σαβιόλα (30’ Κολοβός), Διαμαντάκος.

Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Χουτεσιώτης, Αμπιντάλ, Βούρος, Ελαμπντελαουί, Γκαζαριάν, Βατουσιάδης, Εντινγκά, Φουστέρ, Παπάζογλου, Κάταϊ, Τσόρι.

Τα φιλικά προετοιμασίας δεν δίνουν… πρωταθλήματα, αλλά γίνονται για να φανεί η δουλειά που θέλει μία ομάδα, όπως δήλωσε Μίτσελ, μετά την ήττα .

Παρά την ήττα των Πειραιωτών, ο τεχνικός της ομάδας, Μίτσελ, δεν έδειξε να ανησυχεί καθόλου: «Μου άρεσε το δεύτερο ημίχρονο, γιατί είχαμε καλό ρυθμό και κατοχή της μπάλας. Δεν ήμασταν τόσο κακοί στο δεύτερο. Πέρυσι με τις ίδιες συνθήκες τα ίδια λέγαμε. Δεν κερδίζεις το πρωτάθλημα στο πρώτο παιχνίδι της προετοιμασίας», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός προπονητής.

Ο Μίτσελ κατέληξε: «Θα κάνουμε ότι και πέρυσι. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Αυτοί οι αγώνες δείχνουν τη δουλειά στην προετοιμασία και δεν θα δούμε τώρα την ομάδα, αλλά στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Keywords
Τυχαία Θέματα