Βουτιά πετρελαίου στα 59,34 δολάρια μετά τις δηλώσεις του Abdulaziz bin Salman

Η δήλωση – διαβεβαίωση του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Abdulaziz bin Salman ότι η προσφορά πετρελαίου θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, οδήγησε σε μεγάλη υποχώρηση τις τιμές στο πετρέλαιο και διασκέδασε σε ένα βαθμό τις ανησυχίες στον πλανήτη, μετά την επίθεση στις πετρελαιοπηγές το

περασμένο Σάββατο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 5,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 59,34 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 6,5% κλείνοντας στα 64,55 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σ.Αραβίας είπε στη συνέντευξη τύπου ότι οι επιθέσεις “έκοψαν” περίπου 5,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την παραγωγή αλλά και ότι η συνολική παραγωγή θα επιστρέψει στα 11 εκατ. βαρέλια πριν το τέλος του μήνα.

Ανέφερε ακόμη ότι τις δύο τελευταίες ημέρες έχει αποκατασταθεί το 50% της παραγωγής που χάθηκε μετά τις επιθέσεις και διαβεβαίωσε τους αγοραστές ότι η προσφορά θα καλυφθεί κανονικά.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται σήμερα στην Τζέντα όπου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για «να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να αντικρούσουν την ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή». Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Άμπου Ντάμπι όπου την Πέμπτη θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

Yποχωρεί η τιμή του πετρελαίου – Σε επιφυλακή παραμένουν οι αγορές

Keywords
Τυχαία Θέματα