ΒΟΥΛΗ: Όλα όσα ειπώθηκαν για την ηρωίνη και το υπόκοσμο του Noor1 – Ο “εισαγγελεύς” Καμμένος το έκανε…για την εθνική Άμυνα…

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον κάλεσε να

καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό και να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο κ.Χριστοφορίδη που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και «το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας«.

Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει».

«Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας» και συνέχισε: Μπορείτε να διατηρείτε ότι σχέσεις θέλετε, ένα πράγμα δεν μπορείτε. Όταν αυτοί ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία. Εάν το νόμιμο δεν είναι πάντε ηθικό, το παράνομο είναι εντελώς ανήθικο και εγκληματικό κι αυτό σας αφορά και σας και τον κ. Βορίδη που ήταν δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και της παρέας», τόνισε ο κ. Καμμένος. «Εάν μάλιστα αναλογιστείτε ότι ο δήθεν κυνηγημένος από εμάς Μαρινάκης έγινε επί των ημερών μας ιδιοκτήτης του ΔΟΛ αντιλαμβανόμαστε ποια ευθύνη έχει ο καθένας μας και πως φέρεται αυτή η κυβέρνηση», είπε ο υπουργός.

«Γνώριζα τον κύριο Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων από την τηλεόραση. Ως υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα γνωρίσει. Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη«, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Καμμένος, παραδεχόμενος τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση. «Δεν υιοθετούμε αβασάνιστα ότι λέει ένας ισοβίτης» αλλά «δεν οφείλουμε να τα διερευνήσουμε;», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διερωτήθηκε: «Ο κ. Μαρινάκης, μήνυσε εμένα, τον ανακριτή και τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη γιατί δεν τον μήνυσε; Ή μήπως φοβήθηκε ένας ακόμη ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση;».

«Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τζακανόπουλος ή ο κ. Κοντονής» είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Υποστήριξε επίσης ότι «αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας».

Παράλληλα είπε, ότι «ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη» και κάλεσε τον κ. Καμμένο «να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό», προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

«Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα», είπε απάντησε ο κ. Καμμένος.

Στη Βουλή η δικογραφία

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή ο σχετικός φάκελος στο πλαίσιο της διαδικασίας που κινείται σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών και θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα , σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά , με την εποποτεία του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου για όσα καταγγέλλει ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης περί πιέσεων που του ασκήθηκαν προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τέλος, έρευνα ήδη διενεργείται και για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζήβα.

Παπαθεοδώρου: Παράγκα, παραπολιτικό και παραδικαστικό κύκλωμα – Κοντονής: Υπερβάλλων ζήλος από τον κ. Καμμένο, έκανε το καθήκον του

«Δεν υιοθετώ ό,τι λέει ένας ισοβίτης. Αυτά θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση ελέγχεται για την ύπαρξη παραπολιτικού και παραδικαστικού κυκλώματος, που χειραγωγεί με μεθοδεύσεις τη Δικαιοσύνη» ξεκαθάρισε, στο πλαίσιο της δικής του ερώτησης, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Ο ισοβίτης κάνει τη δουλειά του. Οι υπόλοιποι κάνουν τη δουλειά τους;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Είναι κανονική λειτουργία Δικαιοσύνης να μιλά ο υπουργός Άμυνας και να ανακοινώνει σε ισοβίτη ότι θα δεχθεί επίσκεψη εισαγγελέα» ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ζήτησε ακόμη να μάθει αν ξέρει τι είπε στο τηλέφωνο με τον ισοβίτη ο κ. Καμμένος και έκανε λόγο για «παράγκα».

Στην επίθεση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης είδε… ισπανική υποχώρηση. Στο πλαίσιο αυτό, υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ήταν αντίδραση στην καταγγελία του ισοβίτη πως κινδύνευε η ζωή του και ότι ήθελε να δώσει έναν μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών.

«Ο κ. Καμμένος έκανε το καθήκον του» προσέθεσε, «αν θέλετε μπορείτε να τον κατηγορήσετε για υπερβάλλοντα ζήλο».

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ενημέρωσε και εγώ ενημέρωσα την αρμόδια εισαγγελέα» υποστήριξε και επισήμανε ότι «ήδη διεξάγεται έρευνα και για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη και για το ενδεχόμενο να παραβιάστηκε ο κανονισμός της φυλακής».

«Η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει και γιατί άλλαξε τροπάριο ο ισοβίτης» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ανέφερε και τη βαλίτσα 650.000 που έφθασε στη χώρα μας και αναρωτήθηκε πότε ξεκίνησε ο θόρυβος: «… Μερικές μέρες μετά τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του επιχειρηματία. Σε αυτό τον τόπο όλοι ελέγχονται. Η έρευνα θα ολοκληρωθεί. Η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου».

«Οι αλυσίδες που δένουν τους ΑΝΕΛ με τους ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ βαριές» απάντησε ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου. «Χρειάζεται τον υπουργό Άμυνας για να κάνει σωστά τη δουλειά της η Δικαιοσύνη» επέμεινε στο βασικό ερώτημα της υπόθεσης. «Είχε ενημερωθεί η διοίκηση των φυλακών;» προσέθεσε. «Με τον ανακριτικό υπάλληλο τον λιμενικό τι έγινε;» έβαλε ένα ακόμη θέμα στο διάλογο με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Για αγωνιώδη προσπάθεια να εφευρεθούν ερωτήματα έκανε λόγο ο κ. Κοντονής και απέρριψε την κατηγορία για παράγκα. «Δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση» επανέλαβε.

Η αντιπολίτευση επικαλείται διαλόγους που έχουν αποκτηθεί παράνομα, συνέχισε και χαρακτήρισε ανέντιμη την όλη διαδικασία και απαράδεκτα τα σχετικά αποδεικτικά μέσα. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι η Δικαιοσύνη θα τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Επισήμανε ακόμη ότι ο Γιαννουσάκης έχει δώσει καταθέσεις από το 2015, όταν δεν υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ από τον κ. Μαρινάκη. «Όλοι και όλα θα ελεγχθούν, κανείς δεν θα βρεθεί στο απυρόβλητο» κατέληξε.

Λαγός: Η μεταγωγή Γιαννουσάκη στην Χαλκίδα έγινε για να καταθέσει κατά του Μαρινάκη

Στη δική του ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Γιάννης Λαγός της ΧΑ είπε:«Ποιοι προμήθευσαν με κινητό τον Μάκη Γιαννουσάκη; Ποιοι του έδωσαν πρόσβαση να μιλάει στο κινητό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;».

«Ο Γιαννουσάκης με μηνυτήρια αναφορά του εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας καταγγέλλει ότι ο κ. Καμμένος τον εκβίαζε να καταθέσει εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη» είπε ακόμη, για να αναφερθεί στη συνέχεια σε όσα είπε ο Γιαννουσάκης, θέτοντας σειρά ερωτημάτων: «Γιατί ο εισαγγελέας πήγε 23:30 η ώρα τη νύχτα; Γιατί δεν πήγε το πρωί; 23:30 η ώρα, λοιπόν, πήγε στη φυλακή η κυρία Τζίβα και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της. Ανοίξανε τα στόματα και είπατε “ναι, μπήκε 23:30 η ώρα μέσα και έμεινε μέχρι τις 03:00″».

«Σύμφωνα με αυτά που γράφει ο κ. Γιαννουσάκης, αφαιρέθηκε αυτή η ασφάλεια που υπήρχε στο σπίτι του κ. Γιαννουσάκη» είπε ακόμη.

Ο κ. Κοντονής απάντησε: Η Δεξιά ασχολείται με το ποιος θα κάνει τον καλύτερο συνήγορο του Γιαννουσάκη. Σας είπα ότι αυτή την καταγγελία την εξετάζει η Δικαιοσύνη», ενώ συνέχισε,αναφερόμενος στην ΧΑ: «Κάνουν τους συνηγόρους ενός ανθρώπου που προβάλλει αντιφατικούς ισχυρισμούς και αμφισβητούν ακόμη και τη διενέργεια έρευνας».

Από την πλευρά του ο κ. Λαγός επανήλθε: «Είναι αγχωμένος ο κ. Κοντονής με την αναφορά τη δικιά μου. Θα σας αποδείξω ότι η έρευνα ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου μετά τις καταγγελίες τις δικές μας στη Βουλή. Ο Γιαννουσάκης κατηγορεί και τον Κοντονή, όχι μόνο τον Καμμένο και εσύ μας λες για Άουσβιτς. Τα’ χεις παίξει Κοντονή!».

Στη συνέχεια επικαλέστηκε τον ισοβίτη Γιαννουσάκη: «Η μεταγωγή μου στις φυλακές Χαλκίδας δεν ήταν τυχαία, αλλά έγινε με εντολή του Κοντονή και δεν ήταν καθόλου τυχαία, γιατί προσπαθούν να με πείσουν να κάνω κατάθεση εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη».

Από την πλευρά του, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Είναι φανερό ότι εδώ υιοθετούν μία μηνυτήρια αναφορά, η οποία εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη. Είναι φανερό ότι ο Γιαννουσάκης δεν είχε καμία ευνοϊκή μεταχείριση. Από πού γνωρίζετε ότι τη συγκεκριμένη επαφή του κρατουμένου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας την διαμεσολάβησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης; Άρα, λοιπόν, δεν το γνωρίζετε, είσαστε συκοφάντες, ακροδεξιοί και νεοναζί».

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Τα πρακτικά από την ερώτηση Γεωργιάδη σε Καμμένο

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Ευελπιστώ σε μια συζήτηση με τη σοβαρότητα που το θέμα αυτό επιβάλλει. Χαίρομαι που έχετε φέρει σχεδόν όλη την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα και τους Υπουργούς σας, κύριε Καμμένε, γιατί φαίνεται ότι κι εσείς αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα.

Δήλωση πρώτη: Εδώ, δεν μιλάμε για το Noor 1. Ό,τι έχετε να πείτε για το Noor 1 –αν έχετε- θα τα πείτε στον αρμόδιο ανακριτή και στον αρμόδιο εισαγγελέα. Εάν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης –επειδή μας είπατε ότι δεν μιλάμε με ονόματα- είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή. Αυτό δεν θα το κρίνει, όμως, ο Πάνος Καμμένος, δεν θα το κρίνει ο Σταύρος Κοντονής, δεν θα το κρίνω εγώ. Αυτό θα το κρίνει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Πάμε να μιλήσουμε, όμως, γι’ αυτά που ξέρουμε και που είναι ιδιαιτέρως σοβαρά. Επειδή, κύριε Πρόεδρε, σήμερα ο κ. Τζανακόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έκανε ένα ρητορικό ερώτημα, εάν είναι παράνομο να μιλάει ο Υπουργός με τον ισοβίτη, καταθέτω για τα Πρακτικά το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που έχει καταπατήσει ο κ. Παναγιώτης Καμμένος, στην περίπτωση που επιβεβαιώσει όσα μας είπε ο κ. Κοντονής την Παρασκευή στη Βουλή, ότι δηλαδή, πράγματι, συνομίλησε με τον καταδικασθέντα για εμπόριο ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη.

Καταθέτω στα Πρακτικά της Βουλής το άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα περί καταχρήσεως εξουσίας.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Με τις επιβαρυντικές διατάξεις, φτάνει στα δέκα χρόνια φυλάκιση. Αν είναι πάνω από τρεις, φτάνει στα είκοσι χρόνια φυλάκιση. Αυτό προς ενημέρωση του κ. Τζανακόπουλου.

Πάμε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, κατά δήλωσή του, ενημέρωσε τον κ. Πάνο Καμμένο για την ανάγκη του κ. Γιαννουσάκη να μιλήσει με κάποιον από την Κυβέρνηση, γιατί δεν εμπιστευόταν την ελληνική Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζω, κύριε Πρόεδρε, και δικές σας δηλώσεις τότε για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, όταν είχε κυκλοφορήσει εκείνο το χυδαίο βίντεο για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Δεν έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια, όταν σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο «πληρωμένο εκτελεστή δολοφόνο χαρακτήρων». Το προσπερνάω, όμως. Τώρα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, διά του κ. Καμμένο και ελπίζω όχι διά του κ. Κοντονή, έγινε διαπρύσιος κήρυκας κάθαρσης.

Τι μας είπε ο κ. Κοντονής εδώ στην Βουλή την Παρασκευή, κύριοι συνάδελφοι; Μας είπε ότι ο κ. Καμμένος, πράγματι, παρατύπως μίλησε με τον κ. Γιαννουσάκη, αλλά το έκανε για να βρει την αλήθεια και γι’ αυτό πρέπει να τον συγχωρέσουμε.

Να κάνουμε μαζί ένα πείραμα; Πατάω το χρονόμετρο. «Γεια σας. Παναγιώτης Καμμένος, Υπουργός Άμυνας. Ο κ. Γιαννουσάκης;». «Μάλιστα». «Σας καλώ να πείτε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια και να πάτε στον Εισαγγελέα και να καταθέσετε όσα στοιχεία έχετε και να μη φοβάστε τίποτα». Ήταν ακριβώς δεκαέξι δευτερόλεπτα. Να σας δώσω κι άλλα δεκαέξι; Φτάνουμε στα τριάντα δύο δευτερόλεπτά.

Κύριε Υπουργέ, από τις τηλεφωνικές κλήσεις της COSMOTE που δημοσιεύθηκαν νομίμως και όχι ως προϊόν υποκλοπών, κύριε Κοντονή –κυκλοφόρησε και σχετικό δελτίο Τύπου της COSMOTE σήμερα ότι νομίμως έδωσε τον λογαριασμό στον χρήστη Γιαννουσάκη- προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε μαζί του είκοσι ένα λεπτά. Τουλάχιστον αυτά φαίνονται.

Ερώτηση, λοιπόν, πρώτη και σοβαρή: Αφού για να του πείτε αυτά που μας είπε ο κ. Κοντονής την Παρασκευή εδώ χρειάζεστε περίπου δεκαέξι δευτερόλεπτα, είκοσι ένα ολόκληρα λεπτά σε δώδεκα διαφορετικές τηλεφωνικές συνομιλίες, σε sms που ανταλλάσσατε, τι ακριβώς θέλατε να πείτε, κύριε Καμμένε; Να μας πείτε, λοιπόν, τι είπατε στον κ. Γιαννουσάκη και αν προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή το αντίγραφο της κινήσεως του δικού σας λογαριασμού, για να διαπιστώσει το Σώμα εάν πριν ή μετά τον κ. Γιαννουσάκη συνομιλήσατε με τον κ. Χριστοφορίδη, τον λιμενικό υπάλληλο που φαίνεται από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις να λέει επί λέξει: «Δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια, κύριε Κοντονή, αλλά να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία, ενοχοποιώντας τον Μαρινάκη, δηλαδή τον Μητσοτάκη». Αυτά λέει ο κ. Χριστοφορίδης. Θέλω να δω από τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς του κ. Καμμένου εάν έχει συνομιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη.

Άρα, ερώτηση πρώτη: Τι είπατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Με ποια αρμοδιότητα μιλήσατε στον κ. Γιαννουσάκη τον ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών; Γνωρίζετε τον κ. Χριστοφορίδη; Έχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη;

Για να το κλείσω, κύριοι συνάδελφοι, και για να μην καταχραστώ περαιτέρω τον χρόνο, ερωτώ: Πόσο τυχαίο είναι, κύριε Υπουργέ, ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που πίσω από εκείνο το έδρανο υπερασπιζόσασταν μετά πάθους τον κ. Σαββίδη, όταν του διαγράψατε το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ;

Και όλα αυτά συμβαίνουν, κύριε Πρόεδρε, την ώρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρπάζει τον ΔΟΛ από τον Σαββίδη και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, που, κατά δήλωσή του, από τον Ιανουάριο είχε τις συνομιλίες και τα τηλεφωνήματα του κυρίου Καμμένου, είναι με τον κ. Γιαννουσάκη από τον Ιανουάριο, τυχαία δημοσιεύει τις σχετικές συνομιλίες ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, εκείνου δηλαδή που ο φίλος του κυρίου Καμμένου, ο κ. Σαββίδης, έχασε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Άρα, εδώ, κύριε Πρόεδρε, δεν συζητάμε γι’ αυτό που δακρύβρεχτα μας είπε την Παρασκευή ο κ. Κοντονής, για το αν ο κ. Καμμένος προσπαθούσε να βρει την αλήθεια για το NOOR 1, αλλά συζητάμε για το αν ο κ. Καμμένος προσπάθησε να παγιδεύσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για να εμποδίσει την εξαγορά του ΔΟΛ απ’ αυτόν και να κρατήσει στην εξουσία τον κ. Τσίπρα.

Τα υπόλοιπα στη δευτερολογία μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ευχαριστούμε.

Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, η Αξιωματική Αντιπολίτευση μέχρι τώρα είχε μια παγκόσμια πρώτη. Αντί να κάνει αντιπολίτευση προς την Κυβέρνηση, έκανε αντιπολίτευση προς την Ελλάδα και αυτό το έδειξε ξεκάθαρα στην αξιολόγηση.

Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα και το μένος που έχει η Νέα Δημοκρατία, όταν ιδιαίτερα σήμερα, πριν από λίγη ώρα, η Ελλάδα για πρώτη φορά στο δεκαετές της ομόλογο έπεσε επτάμισι μονάδες κι έφτασε στο 5,425%, χαμηλότερο δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2009. Είναι φυσικό, λοιπόν, ότι θα έπρεπε να βρει ένα τέχνασμα, προκειμένου να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού.

Έρχεται σήμερα εδώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση κι έχει τη δεύτερη πρωτοτυπία: Για πρώτη φορά μετά την εποχή του Κοσκωτά, έχουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να ταυτίζεται με έναν πολίτη, με έναν επιχειρηματία, ο οποίος επιχειρηματίας, όμως, δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας που αγόρασε ένα μέσο μαζικής ενημερώσεως, είναι ένας πολίτης που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Για την υπόθεση NOOR, φέρεται να έχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου και υπάρχουν εμβάσματα από τις εταιρείες συμφερόντων του προς τον Γιαννουσάκη, δηλαδή τον ισοβίτη αυτόν ο οποίος φέρεται ότι είναι ο μάρτυρας που ήθελε να καταθέσει. Εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος στην Ελλάδα για λαθρεμπόριο πετρελαίου και υπάρχει, πέραν των απορρήτων καταθέσεων του Γιαννουσάκη, σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, κ. Συντυχάκη, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 622.000 ευρώ. Θα το καταθέσω αυτό.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Παράλληλα, υπάρχει εμπλοκή του με κακουργηματική δίωξη από τον Εισαγγελέα Δασκακόπουλο από τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, όπου δυο φορές οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, ο κ. Σταματογιάννος και η κυρία Ρουσσέα που αναλάβανε, έχουν δηλώσει αποχή. Αυτός είναι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας τον οποίον έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά, λέω, μετά την υπόθεση Κοσκωτά, που τότε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα Υπουργός κ. Σούρλας κατέθεσε ερώτηση για το «σκάνδαλο Κοσκωτά». Ξέρετε τι έγινε τότε; Εκλήθη να ανακαλέσει την ερώτηση, βγήκε ανακοίνωση από την Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία ο συγκεκριμένος Βουλευτής και ότι κινείται προσωπικά. Μάλιστα, με δημοσίευμα η Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», την οποία αγόρασε εν συνεχεία ο κ. Κοσκωτάς, γράφει: «Ύποπτη ερώτηση Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας».

Το καταθέτω στη Βουλή.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η υπόθεση NOOR δεν είναι μια απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που έχει διεθνείς προεκτάσεις, μια υπόθεση που αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, που πέραν του ότι θα σκοτώνανε πάνω από εκατό χιλιάδες παιδιά, πέραν του ότι το προϊόν των χρημάτων αυτών φέρεται να έρχεται από το Ιράν και πιθανώς και το πετρέλαιο από το οποίο μετέφερε, θα αποτελούσε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, όπως σήμερα αναφέρει το έγκριτο Ινστιτούτο Gatestone. Θυμίζω ότι είναι το Ινστιτούτο που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ.

Μάλιστα αναφέρει ότι η υψηλή κοινωνία της Ελλάδας, η υψηλή ελίτ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να προστατεύει και να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση αυτή που έχει να κάνει με θέματα εθνικής ασφάλειας, ευθύνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και, εκτός από την εθνική ασφάλεια, με θέματα τα οποία έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Θα σας θυμίσω ότι εμπλέκονται στην υπόθεση Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών και ότι από την εποχή του Χουσεΐνογλου Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών με σχεδιασμό από το τουρκικό κράτος έβαζαν ναρκωτικά στην ελληνική κοινωνία, όπως και στα στρατόπεδα.

Τέλος, είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας, ιδιαίτερα σήμερα, που είναι η Ημέρα κατά της Διακίνησης των Ναρκωτικών. Άρα, είναι μία υπόθεση η οποία αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πότε βγήκε αυτή η υπόθεση στον αέρα; Η υπόθεση βγήκε στον αέρα ακριβώς μετά την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας για τις καταθέσεις Γιαννουσάκη σε επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη στις 14 και 15 Ιουνίου και μάλιστα, όταν στις επιχειρήσεις αυτές δεν βρέθηκαν τα παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι το πετρέλαιο ήταν αυτό που πληρώθηκε για το NOOR, αλλά, όπως είπανε στις εταιρείες του κ. Μαρινάκη στην Οικονομική Αστυνομία, ήταν για να εξυπηρετήσουν κάποια τιμολόγια. Αυτό συνεχίζει να το ερεύνα η Οικονομική Αστυνομία.

Κατά διαβολική σύμπτωση δε, μετά την είσοδο στις 14 και 15 Ιουνίου σε εταιρείες του κ. Μαρινάκη, ο κ. Μαρινάκης βρέθηκε στο εστιατόριο «Παπαϊωάννου» στον Πειραιά με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και την κ. Αλεξία Μπακογιάννη. Σύντροφος της κ. Αλεξίας Μπακογιάννη είναι ο κ. Παπαδόπουλος, που έχει αναλάβει στα μέσα του κ. Μαρινάκη την επίθεση εναντίον μου.

Είναι, για να θυμίσω σε όσους δεν θυμούνται, αυτοί οι οποίοι πήραν από τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» 300.000 ευρώ για να στηρίξουν τον έρανο των 50.000 ευρώ. Είναι ακριβώς η περίοδος εκείνη που ο Υπουργός Βορίδης και προηγουμένως ο Υπουργός Γεωργιάδης μοιράζονται τα χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ένας δε εκ των ανθρώπων που παίρνουν χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο καταδικασμένος ως εγκέφαλος της υποθέσεως, ο κ. Αιμίλιος Κοτσώνης, που στις τρεις δικογραφίες που σας προανέφερα έχει δεκάδες συνομιλίες με Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι ξάπλωναν μαζί του και στο NAMMOS στη Μύκονο.

Είναι ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος ήταν συνέταιρος ή μάλλον αφεντικό του κ. Κουρτάκη στο ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση είχε την ίδια ακριβώς διεύθυνση με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ο κ. Κουρτάκης είναι αυτός που καταδικάστηκε πριν από λίγους μήνες σε δύο χρόνια φυλακή από εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση, γιατί είπε ότι ο γιος μου είναι τρομοκράτης και φίλος της Πόλας Ρούπα και συνολικά τους τελευταίους έξι μήνες έχει φάει έξι χρόνια φυλακή.

Είναι εκείνος, που από ένα εκ των μέσων του κ. Μαρινάκη, τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και την προηγούμενη έκδοση, αφιέρωσε για πρώτη φορά σε πολιτικό είκοσι έξι σελίδες, εκατόν πενήντα οκτώ φορές το όνομα «Καμμένος», εξήντα τέσσερα το «Υπουργός Άμυνας» και εννιά φορές το «ΑΝΕΛ». Με ποιους δικηγόρους; Μα, φυσικά με τον μέγιστο δικηγόρο, τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό, τον κ. Βορίδη.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι εδώ πια έχουμε μία ξεκάθαρη υποστήριξη ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, που ο ίδιος ο Γιαννουσάκης, ο οποίος μου ζήτησε να καταθέσει, έχει καταγγείλει τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη.

Και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρώτοι το αποκάλυψαν και δεν ήμουν εγώ, βέβαια ; Ήταν η εκπομπή που παίχτηκε στο ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου. Θα σας θυμίσω ότι στο ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου στην εκπομπή «Δίκη» του κ. Θωμαΐδη -όλα τα σχετικά δελτία είναι στη διάθεσή σας- ανέφεραν με λεπτομέρειες την πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του ΝΟOR 1, όπως επίσης και στα στημένα του ποδοσφαίρου.

Είναι αυτοί οι οποίοι αποκάλυψαν τις σχέσεις και προχώρησε στη συνέχεια η υπόθεση σε έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Καταθέτω τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη που συστεγάζονται, τις εταιρείες του κ. Αιμιλίου Κοτσώνη, ο οποίος ήταν μαζί με τον κ. Κουρτάκη στο ίδιο κτήριο.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Πάμε τώρα στο θέμα του κρατουμένου. Όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση τριών τόνων ηρωίνης, αναφερόμενους σε κορυφαία πρόσωπα του επιχειρείν και της πολιτικής ζωής, τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν. Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο ποινικό αδίκημα. Δεν είναι μόνο θέμα δικαστικό, είναι πολιτικό, αλλά κυρίως κοινωνικό θέμα.

Και όταν εξομολογείται στον δημοσιογράφο ότι κινδυνεύει η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του για όσα φοβερά και απροκάλυπτα έχει αποκαλύψει και ζητάει την προστασία της πολιτείας, είσαι υποχρεωμένος να του την παρέχεις, γιατί το ζητούμενο είναι η αποκοπή του δρόμου της ηρωίνης και η εξάλειψη των καθαρμάτων που την εμπορεύονται.

Όταν ο δημοσιογράφος σε θέτει προ των ευθυνών –ρωτήστε τον ίδιο γιατί ζήτησε από εμένα και όχι από τον Υπουργό Δικαιοσύνης πρώτα- και είναι ο παραλήπτης της ίδιας επιστολής που εγώ είχα πάρει και είχα καταθέσει στη Δικαιοσύνη πριν από αρκετούς μήνες και εμπλέκεται το συγκεκριμένο πρόσωπο, τότε είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο και τις διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Όταν το πρόσωπο που εμπλέκει ο ισοβίτης στις αποκαλύψεις του για το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που πιάστηκε είναι, εκτός από εφοπλιστής, πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του τόπου και ταυτόχρονα φέρει και πολιτική ιδιότητα ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, τότε πολλαπλασιάζονται αυτά στη νιοστή.

Και μάλιστα, πριν προχωρήσω στην επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έκανα την επικοινωνία με δικαστή, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη που αποκαλύπτει σοβαρά εγκλήματα όταν αυτό του ζητηθεί…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Το όνομα του δικαστή!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): …και όταν αντιληφθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του κρατουμένου, αλλά έχει και υποχρέωση να το πράξει.

Εάν ο πολιτικός έχει ευθύνη για όλους τους πολίτες, κατά μείζονα λόγο έχει ευθύνη για τους πολίτες που στερούνται τις ελευθερίες τους.

Και πάμε στα άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Κατά το άρθρο 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει το δικαίωμα να παραγγείλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη.

Κατά το άρθρο 40 του ίδιου Κώδικα, ακόμα και οι ιδιώτες οφείλουν να αναγγείλουν στον αρμόδιο εισαγγελέα, αν αντιληφθούν αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Ειδικότερα δε στις υποθέσεις ναρκωτικών –και εδώ μιλάμε για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ευρώπη- κατά το άρθρο 27 του Κώδικα περί Ναρκωτικών του ν. 4139/2012 που εσείς ψηφίσατε, ο νομοθέτης επιβραβεύει αυτούς που δίνουν πληροφορίες για την αποκάλυψη των διακινητών ναρκωτικών και τους χορηγεί ελαφρυντικό, αναστολή εκτέλεσης ποινής και αποφυλάκιση, για να δώσουν το μεγαλύτερο ψάρι δηλαδή.

Εξάλλου και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 28 του νόμου περί ναρκωτικών, ακόμα και άνδρες του Λιμενικού, του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας μπορούν να χρησιμοποιούν και συγκαλυμμένα στοιχεία ταυτότητας και παραποιημένα φορολογικά στοιχεία.

Τι έκανα ακριβώς, λοιπόν; Όταν μου ζήτησε την προστασία διά του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλου, επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, προκειμένου να δούμε αν κινδυνεύει ή όχι ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Και αυτό έπραξα. Και ο ίδιος ο Υπουργός ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό, ως όφειλε, για να πάρει κατάθεση. Γιατί με είχε πάρει τηλέφωνο εκείνο το βράδυ τέσσερις και πέντε φορές; Διότι αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, γιατί φοβόταν για την οικογένειά του, περιγράφοντας ότι έξω από το σπίτι του είχε υπόπτους, οι οποίοι μπορούσαν να τον «φάνε», όπως τους άλλους επτά ή οκτώ μάρτυρες οι οποίοι «φαγώθηκαν» για την υπόθεση του Noor.

Και επειδή θέλετε και παραδείγματα, εγώ θα σας θυμίσω την υπόθεση του Πρωθυπουργού Σημίτη, όπου όταν πήγε και τον επισκέφθηκε ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος στις 30 Ιανουαρίου 2003, Πέμπτη ημέρα και ώρα 20.30΄, του κατήγγειλε τότε –διαβάζω τη δήλωση Αγγελόπουλου στην ένορκη εξέταση μάρτυρα- τα εξής: «Κατά τη συνάντηση που είχα με τον Πρωθυπουργό τον ενημέρωσα για την πρόσφατη συζήτηση που είχα με τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και τις απειλές που δέχθηκα για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μας. Ο Πρωθυπουργός είχε ακούσει για τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και επικεντρώσαμε την προσοχή μας στην ειδική μεταχείριση και αντιμετώπιση του θέματος. Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός διαβίβασε το σημείωμα του Δημήτρη Αγγελόπουλου, αντίγραφο του οποίου παρέδωσε και ο ίδιος αμέσως, χαρακτήρισε την υπόθεση ως πολύ σοβαρή και ανέλαβε και το προώθησε ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Έχουμε, λοιπόν και άλλο παράδειγμα για την υπόθεση της «17ης Νοέμβρη».

Καταθέτω και τα άρθρα 40 και το άρθρο 37 για την υποχρέωση, όπως επίσης και το άρθρο 28 του νόμου περί ναρκωτικών.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Πάμε τώρα στο πολιτικό κομμάτι. Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Μπορείτε να διατηρείτε ό,τι σχέσεις θέλετε, κοινωνικές, είναι το δικαίωμά σας. Μπορείτε να διατηρείτε με δική σας ευθύνη και όσες επιχειρηματικές σχέσεις επιλέγετε. Ένα πράγμα δεν μπορείτε να κάνετε: Όταν όλοι αυτοί οι όποιοι φίλοι σας ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία! Εάν το νόμιμο δεν είναι πάντοτε και ηθικό, το παράνομο είναι εντελώς ανήθικο και εγκληματικό. Και αυτό σας αφορά και εσάς και τον Βορίδη, που ήταν δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και της «παρέας». Εάν, μάλιστα, αναλογιστείτε ότι ο δήθεν κυνηγημένος από εμάς Μαρινάκης έχει γίνει επί των ημερών μας ιδιοκτήτης του ΔΟΛ και εκ μέρους του MEGA, αντιλαμβανόμαστε όλοι μέσα σε αυτή την Αίθουσα το ποια ευθύνη έχει καθένας και πώς φέρεται αυτή η Κυβέρνηση.

Ναι, επαναλαμβάνω ότι τηλεφωνήθηκα μαζί του και του ανέφερα και έθεσα το εξής αμείλικτο ερώτημα, όπως και σ’ εσάς: Ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, μήνυσε τον ανακριτή, μήνυσε τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη που τα αποκάλυπτε όλα αυτά αβίαστα, με δική του βούληση στον Τριανταφυλλόπουλο γιατί δεν τον μήνυσε; Ένας αθώος άνθρωπος, ο οποίος ξαφνικά εμπλέκεται σε εμπόριο ηρωίνης τριών τόνων, απ’ αυτόν που θα ξεκίναγε τις μηνύσεις ή όχι; Μήπως φοβήθηκε ένας ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση;

Τέλος, οφείλουν οι αρχές να διερευνήσουν και τα 2 επιπλέον εκατομμύρια που έστειλε ο κ. Μαρινάκης στον ισοβίτη χωρίς να έχει σχέση μαζί του.

Υπάρχει κι ένα άλλο μείζον θέμα, το οποίο δεν το γνώριζε και περιήλθε στη γνώση μου όταν διάβαζα τις συνεντεύξεις στη «Ζούγκλα», τις οποίες και καταθέτω, όπου λέει ξεκάθαρα ο ισοβίτης: «Ο Καμμένος δεν με έχει εκβιάσει ποτέ. Θα τον είχα μηνύσει αν με εκβίαζε».

(Στο σημείο αυτό Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν cd, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Αναφέρει, λοιπόν, ο ισοβίτης στη συζήτηση με τον Τριανταφυλλόπουλο για πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει να αλλάξει τις καταθέσεις του. Ούτε αυτό είναι άξιο της διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη;

Η περί δικαίου συνείδηση δεν είναι υπόθεση μόνο των δικαστών και μόνο του Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και ημών όλων των πολιτών, κύριοι συνάδελφοι, και δεν υιοθετούμε αβασάνιστα τα όσα λέει ένας ισοβίτης για διακίνηση ηρωίνης. Δεν θα τα διερευνήσουμε, όμως;

Στον δημοσιογράφο σε ανύποπτο χρόνο δηλώνεται ότι εκβιάζεται και ότι κινδυνεύει και αν αποκαλυφθούν πρόωρα, πριν δηλωθούν, πριν δηλαδή αισθανθεί ασφαλής για την οικογένειά του, θα αναγκαστεί να πάρει πίσω όσα έχει αποκαλύψει και θα στραφεί εναντίον των ανακριτών και δικαστικών αρχών. Και το πράττει μετά από δύο μήνες που έχει προβεί σε αποκαλύψεις στον δημοσιογράφο. Γνωρίζετε πότε; Την επόμενη μέρα που ο Τριανταφυλλόπουλος γνωρίζει όλα αυτά, καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισής μου μετά από μήνυση του Κουρτάκη και απευθυνόμενος στην Εισαγγελέα της Έδρας μιλάει για τα εννιακόσια κιλά ηρωίνης που λείπουνε και που γι’ αυτά εμπλέκει τον Μαρινάκη ο ισοβίτης. Την επόμενη μέρα ο Γιαννουσάκης ανατρέπει όλα όσα έχει αποκαλύψει και στρέφεται κατά του ανακριτή και του Εισαγγελέως. Γιατί, άραγε; Έτσι θα περάσει αυτό;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καταθέτω και την ερώτηση Σούρλα τότε για τον Κοσκωτά.

(Στο σημείο αυτό Υπουργός ο Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα ερώτηση, η οποία βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ τελειώνετε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.

Καταθέτω την καταγγελία που ήρθε την ανώνυμη και πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τις τρεις καταθέσεις. Πάρτε να διαβάσετε τα φύλλα εξετάσεων για Γιαννουσάκη, όπως, επίσης πάρτε και τα τράνσφερ της εταιρείας, τα οποία υπήρχαν.

(Στο σημείο αυτό Υπουργός ο Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Τα λέω όλα αυτά, διότι εδώ πια υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. Προσπαθούν να μην εμπλέξουν απλώς ένα πολιτικό κόμμα που εμπλέκεται -και λυπάμαι που είναι η Νέα Δημοκρατία- αλλά μια ολόκληρη ομάδα, όπως ακριβώς έκανε ο Κοσκωτάς και από διάλογο, ο οποίος δημοσιεύθηκε μεταξύ του Κουρτάκη, του εκδότη των «Παραπολιτικών» και του Βρέντζου, του Προέδρου του Ολυμπιακού. Για να καταλάβουν και ο Ολυμπιακοί πώς τους βάζουν ασπίδα, λέει μέσα: «Να μάθουμε ποιοι είναι Ολυμπιακοί, αλλά και με προεκτάσεις -που θα τους φέρουμε εκεί, δηλαδή, που θέλουμε- να τους ψιλοδιαβρώνουμε πάνω στην ολυμπικοφροσύνη τους, δικαστικούς, εφοριακούς, αστυνομικούς, οικονομικούς ανθρώπους των μίντια».

Βλέπετε ότι στην προσπάθεια να διαφυλάξει τον εαυτό του από την έρευνα της Δικαιοσύνης, που εσείς του παρέχετε, φτάνει στο σημείο να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ευχαριστώ.

Έχετε τον λόγο, κύριε Γεωργιάδη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ήταν χλιαρά τα χειροκροτήματα. Λογικό. Αφού φτάσατε να χειροκροτείτε τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που πριν από τρία χρόνια εν χορώ όλοι τον βρίζατε για το βίντεο του Σακελλαρίδη και σας παρέσυρε σ’ αυτό ο Καμμένος, μπράβο του!

Κύριε Υπουργέ, μένω έκπληκτος με αυτά που είπατε. Εγώ σας είπα από την αρχή ότι εδώ εμείς δεν μπορούμε να δικάσουμε. Εάν έχετε στοιχεία για τον κ. Μαρινάκη, να τα πάτε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Φαντάζομαι ότι ο κ Υπουργός Δικαιοσύνης, που είναι δίπλα σας, θα σας διαβεβαιώσει ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Φαντάζομαι κι εσείς. Εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως σας είπα, κρίνει τον κ. Μαρινάκη ένοχο, να σαπίσει στη φυλακή, .όπως κάθε έμπορος ναρκωτικών.

Εσείς, όμως, εδώ και ενώπιον των συναδέλφων κάνατε τη δίκη του κυρίου κ. Μαρινάκη. Τον βγάλατε περίπου ως ελεγχόμενο ήδη στο εμπόριο ναρκωτικών, σε λαθρεμπορία πετρελαίου και σε διάφορα άλλα που είπατε.

Συγγνώμη, κύριοι συνάδελφοι. Έναν χρόνο πριν δεν πανηγυρίζατε για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και δεν λεγάτε πόσο ευχαριστημένοι είσαστε που επιτέλους εξυγιαίνετε το τηλεοπτικό τοπίο και ότι ήταν μεγάλη επιτυχία της Κυβερνήσεώς σας οι νέες τηλεοπτικές άδειες;

Ο ένας από τους τέσσερις, που έπαιρνε τις άδειες, δεν ήταν ο κ. Μαρινάκης, κύριε Πρόεδρε; Θα μας τρελάνετε;

Εις γνώσιν σας, δηλαδή, δίνατε, κύριε Καμμένε, τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες της χώρας σε έναν ελεγχόμενο για εμπόριο ναρκωτικών και για λαθ

Keywords
βουλη, καμμενος, εθνικη, αδωνις γεωργιαδης, βαγγέλης μαρινάκης, χρυση αυγη, υπουργειο δικαιοσυνης, ανεξαρτητοι ελληνες, νεα δημοκρατια, ελευθέριος βενιζέλος, ντορα μπακογιαννη, Θόδωρος Αγγελόπουλος, πετρελαιο, μαρινακης, δολ, πειραιας, συριζα, χαλκιδα, προβάλλει, ιουνίου, ολυμπιακος, γεια, cosmote, sms, τσιπρας, ελλαδα, νέα, συλληψεις, βενιζελος, καθημερινη, κεελπνο, nammos, μυκονος, παραπολιτικα, συγκεκριμένο, σδοε, αγγελοπουλος, mega, ζούγκλα, ημών, θυγατρική, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, εφημεριδα δημοκρατια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, φορολογικη δηλωση 2011, στημενα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αξιολογηση, παραπολιτικα, η ζωη, κοινωνια, βουλευτες, μιλα, αρθρο 37, οικονομικη αστυνομια, βιντεο, το θεμα, αουσβιτς, αστυνομια, γνωση, γυναικα, δημοκρατια, δουλεια, δολ, θεμα, ιραν, ναρκωτικα, ονοματα, περιοδος, πλαισιο, ρωτησε, σδοε, τηλεοραση, τηλεφωνο, ωρα, mega, αβιαστα, αδωνις, αρθρα, αρθρο, αλεξια, ανθρωπος, αποκαλυψη, ασπιδα, βαγγέλης μαρινάκης, βοα, βοριδης, βραδυ, βρισκεται, γαβριηλ, γινει, γινονται, γραφεια, διευθυνση, δηλωση, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δωδεκα, δωσει, εγινε, εγκληματα, εγγραφα, εγγραφο, εδρανο, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, ενημερωση, εξελιξη, εξι, εξηντα, επικοινωνια, εποχη, επρεπε, επτα, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, ευθυνη, ευρωπη, εφημεριδα, εφοπλιστης, ζωη, ζωης, ζωη μου, εμποροι, ιδια, ιδιο, εικοσι, ημών, υπηρχαν, υποθεση, θυγατρική, θορυβος, ηθικο, κυβερνηση, κινητο, κηρυκας, κυριε, κυρια, κιλα, κομμα, λαγος, λειτουργια, λεπτομερειες, λιμενικο, λογο, μειζον, μηνες, μισθος, μπορειτε, μηνυση, ντορα, προβάλλει, ξερετε, ομαδα, παντα, οικογενεια, οκτω, ονομα, παιδια, παμε, πεμπτη, σαββιδης, σελιδες, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συλληψη, σωμα, σπιτι, τρια, φυλακη, υψηλη, φαινονται, φυσικα, φτανει, φυλλα, φυσικο, φορα, χρονομετρο, χυδαιο, αφεντικο, ασφαλεια, δικαιωμα, εφαρμογη, εγκεφαλος, φακελος, φυλακες, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, εισβολη, ιουνίου, κομματι, μεινει, μπροστα, μυκονο, nammos, ομαδες, πληροφοριες, ψαρι, sms, τριαντα, θελω να, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα